Οι πρώτες φωτογραφίες της Ειρήνης μετά την αθώωση στο Χονγκ Κονγκ

Το όνειρο που είδε δύο μέρες πριν την ετυμηγορία των ενόρκων

Δείτε στο videο από την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα" τις πρώτες φωτογραφίες της Ειρήνης αλλά και τα όσα δήλωσε ο Σάκης Κεχαγιόγλου

Ομόφωνα αθώο κρίθηκε από το δικαστήριο, το μοντέλο που είχε συλληφθεί πριν ένα χρόνο με 2,6 κιλά κοκαϊνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ.

Μετά τη χθεσινή της απολογία, το δικαστήριο και οι ένορκοι αποφάσισαν σήμερα να ανοίξουν τον δρόμο προς την ελευθερία για την 20χρονη, η οποία πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Στο άκουσμα της ετυμηγορίας ξέσπασε σε λυγμούς και έκανε τον σταυρό της.

Στην αγκαλιά της μητέρα της μετά την αθώωση. Φωτογραφία από την εκπομπή «Μαζί Σου»

Η αθώωσή της αποτέλεσε έκπληξη ακόμα και για τον ίδιο τον δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου, ο οποίος φοβόταν από την αρχή ότι η Ειρήνη δε θα αθωωθεί, λόγω της ιδιαίτερα σκληρής κινεζικής νομoθεσίας.«Ήμουν πολύ επιφυλακτικός για το αποτέλεσμα. Είναι η πρώτη φορά στην καριέρα μου που είμαι τόσο ευτυχής που διαψεύστηκα. Θεωρούσα ότι το πιο πιθανό αποτέλεσμα ήταν η καταδίκη» δήλωσε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε να αθωώσει το όμοεφο μοντέλο, παρά την πρόταση του εισαγγελέα, ο οποίος είχε ζητήσει να κριθεί ένοχη.

Στην αγκαλιά δικών της ανθρώπων μετά το τέλος του εφιάλτη στο Χονγκ Κονγκ. Φωτογραφία από την εκπομπή «Μαζί Σου»

«Μέσα σε 17 μήνες ωρίμασα 10 χρόνια» είπε στον δικηγόρο της η νεαρή κοπέλα που όλο αυτό το διάστημα ανέβαινε τον δικό της Γολγοθά μαζί με την οικογένειά της.

Καίριο ρόλο στην απόφαση των επτά ενόρκων και της έδρας διαδραμάτισε το γεγονός ότι στο δέμα που περιείχε τα 2,6 κιλά κοκαΐνης δε βρέθηκαν αποτυπώματα ή γενετικό υλικό, το λευκό της ποινικό μητρώο, το νεαρό της ηλικίας της αλλά και το γεγονός ότι δεν κουβαλούσε μαζί της πολλά λεφτά και κινητά όπως συνήθως συμβαίνει με τα βαποράκια.

Το όνειρο που είδε δύο μέρες πριν την ετυμηγορία των ενόρκων

Όπως αποκάλυψε ο Σάκης Κεχαγιόγλου στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει αθωωτική απόφαση σε δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ για τέτοια ποσότητα κοκαϊνης. 

Μάλιστα, μετέφερε τα πρώτα λόγια της Ειρήνης:

Μου είπε τη στιγμή που πήγαινα να την αποφυλακίσω από τα κρατητήρια των δικαστηρίων. «Προχθές το βράδυ είδα στον ύπνο μου τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον Ταξιάρχη.

Μοντέλο με κοκαΐνη: Τι υποστήριξε στην απολογία της η Ειρήνη

Αποκλειστικό: Με μάσκα στο δικαστήριο το μοντέλο στο Χονγκ Κονγκ

Τι είπε στην απολογία της

Όπως είχε αποκαλύψει ο δικηγόρος της, Σάκης Κεχαγιόγλου, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», η 20χρονη ήταν «σοβαρή και ψύχραιμη. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις. Θεωρώ ότι ήταν συνεπής με τον εαυτό της. Όσα μου λέει 17 μήνες τώρα, τα είπε και στο δικαστήριο. Δεν υπέπεσε σε αντιφάσεις και η απολογία της δεν είχε κενά».

Το νεαρό μοντέλο υποστήριξε «ότι είναι θύμα του κολλητού της τα 4 τελευταία χρόνια, ο οποίος την παγίδευσε και την παρέσυρε. Της πρότεινε το ταξίδι στην Αντίς Αμπέμπα και μετά στο Χονγκ Κονγκ με το «δόλωμα» μίας πολύ καλής φωτογράφισης».

Χονγκ Κονγκ: Σκληρός ο εισαγγελέας κατά της Ειρήνης για την κοκαϊνη

Τα δύο επιχειρήματα της Ειρήνης στο δικαστήριο

Σύμφωνα με τον Σάκη Κεχαγιόγλου, η νεαρή κοπέλα είπε στο δικαστήριο πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός στη Μυτιλήνη και ότι στο παρελθόν την είχε πάρει πολλές φορές μαζί του στο αεροδρόμιο. «Έχω δει τα μηχανήματα που ανιχνεύουν ναρκωτικά. Πώς ήταν δυνατό να μεταφέρω ναρκωτικά ενώ ξέρω πως μπορούν να ανιχνευτούν;»

Το δεύτερο βασικό της επιχείρημα ήταν το σακίδιο στο οποίο ήταν κρυμμένη η κοκαΐνη. Όπως υποστήριξε η Ειρήνη, είχε ελεγχτεί δύο φορές πριν φτάσει στο Χονγκ Κονγκ. Της είχαν βγάλει τα ρούχα έξω και τα πράγματα. Αναρωτήθηκε επομένως «γιατί να μην πάει στην πρώτη τουαλέτα για να πετάξει τα ναρκωτικά όντας ψυλλιασμένη για τους ελέγχους;»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top