Εμπόριο οργάνων: Εντόπισαν μόσχευμα μέσα σε αποσκευή επιβάτη

Το μετέφερε γυναίκα που ερχόταν από τη Μόσχα

Το μόσχευμα που βρέθηκε

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Β΄ Τελωνείο του Αερολιμένα «Μακεδονία», καθώς υπάλληλοι εντόπισαν την Τετάρτη σε αποσκευές επιβατών μόσχευμα που προοριζόταν για μεταμόσχευση στην Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα, σε αποσκευές επιβατών πτήσης από τη Μόσχα στη Θεσσαλονίκη, οι τελωνειακοί εντόπισαν μέσα σε χαρτοκιβώτιο, μία ειδική χάρτινη κατασκευή με παγοθήκες και μια πλαστική ειδική συσκευασία με ρωσική σήμανση. Η συσκευασία αυτή ήταν τυλιγμένη με φελιζόλ και περιείχε έναν σκληροκερατοειδικό δακτύλιο σε medium transport αμερικανικής προέλευσης πλήρους πάχους. 

Πρόκειται για αποστειρωμένα ανθρώπινα κύτταρα, που χρησιμοποιούνται στην κερατοπλαστική και συγκεκριμένα για τον σκληροκερατοειδή χιτώνα του ματιού, πλήρους πάχους, ώστε να είναι δυνατή η μεταμόσχευσή του. 

Οι υπάλληλοι προχώρησαν στην κατάσχεσή του, ως αντικείμενο λαθρεμπορίας, καθώς οι σχετικές διαδικασίες προβλέπουν συγκεκριμένα πιστοποιητικά που πρέπει να συνοδεύουν το μόσχευμα, που καθορίζονται από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (Ε.Ο.Μ.), τα οποία δεν υπήρχαν στην περίπτωση αυτή, και τη σύλληψη της επιβάτιδας. 

Η επιβάτης ισχυρίστηκε πως θα αναλάμβανε, ως ταξιδιωτική συνοδός, να παραλαμβάνει ξένους από την Θεσσαλονίκη και να τους οδηγεί στην Κέρκυρα και πως έκανε διευκόλυνση γνωρίζοντας πως μετέφερε φάρμακα, τα οποία θα παρέδιδε σε υπάλληλο του τουριστικού γραφείου. 

Τη υπόθεση έχει αναλάβει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top