Το Υπουργείο Προστασίας Του Πολίτη θα πληρώσει το πρόστιμο της 90χρονης

"Oι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε συγγνώμη"

Δείτε στο video τι δήλωσε για την υπόθεση η Κατερίνα Παπακώστα

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πληρώσει τελικά το πρόστιμο των 200 ευρώ που επιβλήθηκε στην 90χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα επειδή πουλούσε παράνομα τερλίκια (παντόφλες).

«Το κράτος επέβαλε το πρόστιμο κατά νόμο» απάντησε η Κατερίνα Παπακώστα στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ, τονίζοντας πως ενημερώθηκε για το τι ακριβώς συνέβη με τη σύλληψη της ηλικιωμένης, μετά από ερωτήσεις που έκανε στους αρμόδιους.

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star το χρονικό της υπόθεσης που προκάλεσε σάλο

«Μου είπαν πώς ακριβώς συνέβη. Από εκεί και πέρα, για να μην είμαστε υποκριτές, θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να αποφασίσουμε αν από μια ηλικία και πάνω θέλουμε να απαλλάσσονται οι πολίτες από την ευθύνη που ο νόμος σήμερα ορίζει. Εδώ είναι η βουλή, αύριο να νομοθετήσουμε διαφορετικά», συμπλήρωσε επί τους θέματος η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πρόσθεσε ακόμα ότι σε κάθε περίπτωση «η αστυνομία δεν πρέπει να στοχοποιείται και να πυροβολείται, γιατί εφάρμοσε τον νόμο, καλό ή κακό».

«Γιαγιά Σουζάνα! Η Ελλάδα και οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη»

Η γιαγιά Σουζάνα … είναι τρομοκρατημένη. Από τη μέρα της σύλληψής της δεν πήγε ξανά στη λαϊκή αγορά στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Δεν βγαίνει κάν από το σπίτι.

Τα όσα έζησε η 90χρονη δεν έχει αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Στο σημείο όπου την έπιασαν οι αστυνομικοί, κάτοικοι άφησαν ένα μήνυμα που έγραφε  «Γιαγιά Σουζάνα! Η Ελλάδα και οι Έλληνες ντρεπόμαστε για την περιπέτειά σου και σου ζητάμε ταπεινά συγγνώμη». 

Η κυρία Σουζάνα, που ζει με τη βοήθεια των παιδιών της και ένα επίδομα που πηγαίνει κατευθείαν στο ενοίκιο του σπιτιού της,  δεν μπορεί ακόμη να ξεπεράσει το σοκ. Πλέκει πλέον μόνο στο σπίτι …παρέα με τον σύζυγό της που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

Τι έχει συμβεί με την ηλικιωμένη γυναίκα

H υπόθεση της 90χρονης είχε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή καθώς η οικογένειά της είχε καταγγείλει πως μετά τη σύλληψή της και τα δαχτυλικά αποτυπώματα που της πήρα, ταλαιπωρήθηκε στο τμήμα, όπου έμεινα για μισή μέρα χωρίς να της δώσουν νερό και φαγητό.

Η ηλικιωμένη είχε συλληφθεί επειδή πιάστηκε να πουλά στον δρόμο χωρίς να έχει άδεια, 4 μεγάλες μαντήλες, 7 μικρές και 10 ζευγάρια τερλίκια.

Δείτε στο video τι είχε δηλώσει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η κόρη της 90χρονης γυναίκας

Σημειώνεται ότι το καθένα από αυτά τα πουλούσε για 2-3 ευρώ, προκειμένου να μπορέσει να επιβιώσει,  καθώς δεν έχει άλλους πόρους τόσο η ίδια, όσο και ο κατάκοιτος σύζυγός της. 

Η γυναίκα είναι Πόντια ομογενής και δε μιλάει ελληνικά. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top