Χιονίζει στη βόρεια Λαμία! Εγκλωβίστηκαν οχήματα στον Δομοκό

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία

Χιόνι στη Λαμία

Από άνοιξη... χειμώνας και όπως είχαν προγνώσει οι μετεωρολόγοι, οι χιονοπτώσεις δεν άργησαν...! Από το βράδυ της Τρίτης, έντονη είναι μάλιστα στη Φθιώτιδα! Στα ορεινά προκλήθηκαν ήδη τα πρώτα προβλήματα και οχήματα έχουν εγκλωβιστεί στον δρόμο προς Δομοκό. 

Σύμφωνα με το lamiareport.gr τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο γνωστό «16» της Ε.Ο. Λαμίας – Καρδίτσας, όπου εξαιτίας του χιονιού δίπλωσε νταλίκα.Για την κυκλοφορία των ΙΧ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. 

Ειδικότερα, από τις 20:30 επικρατεί έντονη χιονόπτωση από το 56,4ο χλμ της Εθνικής Οδού Λαμίας–Καρπενησίου και προς το Καρπενήσι με τον κρατικό μηχανισμό να έχει πάρει θέση μάχης.

Αστυνομικοί του ΑΤ Σπερχειάδας βρίσκονται στο σημείο μαζί με τα τοπικά εκχιονιστικά, ενώ συνδράμουν ήδη τρία ακόμη μηχανήματα της Περιφέρειας.

Ακόμη και στο κέντρο της πόλης ρίχνει χιονόνερο

Από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης χιονίζει στη Βόρεια Λαμία με τον υδράργυρο να πλησιάζει τους 0 βαθμούς Κελσίου, ενώ ακόμη και στο κέντρο της πόλης πέφτει χιονόνερο.

Το θερμόμετρο έπεσε κάτω από το μηδέν στο Δομοκό.

Κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία

Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από νωρίς το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου. Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δε θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ. Ακόμη, στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top