«Καμπανάκι» από τους γιατρούς για τις λοιμώξεις

Ποια είναι τα λάθη που κάνουμε

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι επιστήμονες για τις νοσοκομειακές λοιμώξεις καθώς η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε συχνότητα, προβληματικών νοσοκομειακών λοιμώξεων. 

Tα ενδονοσοκομειακά μικρόβια  είναι ιδιαιτέρως ανθεκτικά και αυτό γιατί έχουμε πολλούς χειρουργημένους, νοσηλευμένους, άτομα μεγάλης ηλικίας που είναι σε Μονάδες και διασωληνωμένους σε απλές κλινικές λόγω έλλειψης κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Ένα λάθος που κάνουμε, είναι η  λήψη αντιβιωτικών ακόμα και για μία απλή ίωση. Με αυτό τον τρόπο όμως  δυναμώνουμε τα μικρόβια και τα κάνουμε πιο ανθεκτικά.

Το δεύτερο λάθος είναι πως δεν εμβολιαζόμαστε επαρκώς. Μάλιστα οι επαγγελματίες υγείας στην Ελλάδα είναι πιο χαμηλά όσον αφορά τον εμβολιασμό ενώ  στις ΗΠΑ είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. 

Όπως τόνισε η Κατερίνα Παπακωστοπούλου στο μεσημεβρινό δελτίο ειδήσεων του Star:

«Υπάρχουν δέκα νέα αντιβιοτικά τα οποία όμως δεν κάνουν θαύματα. Πάνω-κάτω κάνουν την ίδια δουλειά με αυτά που έχουμε. Γι’ αυτό και δε θα πρέπει να το εξαντλούμε χωρίς λόγο. Σε λίγα χρόνια δυστυχώς η πρώτη αιτία θανάτου θα είναι από τα ανθεκτικά μικρόβια. Όλοι δεν εμβολιαζόμαστε επαρκώς ειδικά εκείνοι που ανήκουν σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Πράγμα κακό γιατί το Η1Ν1 φέτος είναι πιο επιθετικό και μεταδοτικό. Κυνηγώντας λοιπόν τα μικρόβια, να κάνουμε να μεταλλάσσονται».

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων εδώ
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top