Φοιτητές προπηλάκισαν καθηγητή του ΑΠΘ την ώρα του μαθήματος

Ποια ήταν η αντίδρασή του

ΑΠΘ

Θύμα προπηλακισμών από μικρή μερίδα φοιτητών του ΑΠΘ που θέλησαν να παρατείνουν τη συνέλευσή τους έπεσε ο καθηγητής Ορέστης Καλογήρου. 

Όπως έγραψε ο ίδιος στη σελίδα του στο Facebook, χθες Τρίτη, είχε προγραμματιστεί μια συνέλευση του συντονιστικού των φοιτητών από τις 12:00 – 16:00 οπότε και δε θα γίνονταν μαθήματα. 

Το μάθημα του κυρίου Καλογήρου ξεκινούσε στις 16:00. Ο ίδιος έφτασε στην αίθουσα στις 16:15 και όταν οι πρωτοετείς φοιτητές του τον ενημέρωσαν ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η συνέλευση αποχώρησε και τους ζήτησε να τον ειδοποιήσουν όταν θα τελειώσει, αλλιώς να έψαχνε μια άδεια αίθουσα για να κάνουν το μάθημά τους. 

Στις 16:25 όντως οι φοιτητές τον ειδοποίησαν κι εκείνος πήγε να παραδώσει το μάθημά του. Στην αίθουσα όμως είχαν παραμείνει περίπου 15 – 20 φοιτητές οι οποίοι με άσχημο τρόπο του ζήτησαν να φύγει γιατί δεν είχε τελειώσει η συνέλευση. 

Εκείνος ήρεμα τους απάντησε πως η οδηγία της πρυτανείας ήταν να διαρκέσει η συνέλευση έως τις 16:00 και πως ο ίδιο καθυστέρησε επιπλέον μισή ώρα για να ξεκινήσει το μάθημά του. 

Την ώρα μάλιστα που ήταν στον πίνακα και προσπαθούσε να λύσει μια άσκηση, οι ίδιοι φοιτητές τον έσπρωχναν, του φώναζαν και του έσβηναν την άσκηση με προκλητικό τρόπο. 

Ο ίδιος διατήρησε την ψυχραιμία του, συνέχισε να προσπαθεί να λύσει την άσκηση χωρίς να τους απευθύνει καν τον λόγο μέχρι που οι φοιτητές αποχώρησαν από την αίθουσα. 

Το μάθημα τελικά έγινε και οι φοιτητές του κυρίου Καλογήρου τον ευχαρίστησαν για το… «μάθημα» που τους έδωσε. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top