Έκοψαν τη σύνταξη στον γιο του ήρωα Καραθανάση που «έπεσε» στα Ίμια

Απροειδοποίητα και έξι μήνες νωρίτερα από το περιθώριο που δίνει ο νόμος

Δείτε στο video, ναύτες της φρεγάτα “Αδρίας” που βρέθηκε στα Ίμια. Διηγούνται όσα ένιωσαν όταν πήραν την εντολή αποχώρησης 

Έξι μήνες νωρίτερα και χωρίς καμία προειδοποίηση, «έκοψε» το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τη σύνταξη που έδινε στον Γιάννη Καραθανάση, γιο του ήρωα αντιπλοιάρχου, Χριστόδουλου Καραθανάση, που έπεσε στα Ίμια πριν από 23 χρόνια.

Ο 24χρονος λάμβανε μέχρι πρόσφατα τη σύνταξη του πατέρα του, ως «ορφανό τέκνο».

Ωστόσο πλέον είναι αντιμέτωπος με τη γραφειοκρατία και τα κενά του νόμου.

Ίμια: Οι μαρτυρίες, η μάχη για τη σημαία και τα φωτογραφικά ντοκουμέντα

Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία «ορφανά τέκνα» συνεχίζουν να λαμβάνουν τη σύνταξη του νεκρού πατέρα τους και μετά το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον σπουδάζουν και μέχρι να συμπληρώσουν το 24ο έτος.

Στην περίπτωση του 24χρονου Γιάννη όμως, η σύνταξη – βοήθημα κόπηκε νωρίτερα και πριν ολοκληρωθούν οι σπουδές του στο ΕΜΠ. Ανάλογες περιπτώσεις αντιμετωπίζουν και άλλα παιδιά, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους μέσα στο χρονικό περιθώριο που ορίζει ο νόμος.

«Ο νόμος λέει πως το ορφανό τέκνο συνεχίζει να λαμβάνει τη σύνταξη του πατέρα του έως το 24ο έτος, εφόσον σπουδάζει. Τι γίνεται όμως με τα παιδιά εκείνα που δεν ολοκληρώνουν τις σπουδές τους έως το 24ο έτος της ηλικίας τους, λόγω προβλημάτων; Ή αν πχ ξεκίνησαν αργοπορημένα τις σπουδές τους», αναρωτήθηκε η μητέρα του Γιάννη Καραθανάση και σύζυγος του πεσόντα αντιπλοιάρχου.

Η κυρία Ειρήνη Ζωγραφάκη, επισήμανε τα κενά του νόμου, ζητώντας από τους υπεύθυνους να ενδιαφερθούν για τα «πρακτικά κενά», που αφήνουν ξεκρέμαστα παιδιά που βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με τον 24χρονο, δημιουργώντας τους πολλά προβλήματα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top