Ένοχος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος για την επίθεση κατά των ομοφυλόφιλων

Την αθώωσή του είχε προτείνει η Εισαγγελέας

Ένοχος κρίθηκε από το δικαστήριο ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος και για τις δυο κατηγορίες που τον βάρυναν, παρά την εισαγγελική πρόταση να αθωωθεί, όπως μεταδίδει το tempo24.gr. 

Το δικαστηριο τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή. Οι δικηγόροι του Μητροπολίτη ανέφεραν πως θα φτάσουν μεχρι τον Άρειο Πάγο προκειμένου να ακυρωθεί αυτή η ποινή. 

Καταδικάστηκε για τις κατηγορίες της δημόσιας υποκίνησης σε ρατσιστική βία ή μίσος και της κατάχρησης εκκλησιαστικού αξιώματος για το εμπρηστικό και ακραία ομοφοβικό κείμενο που δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του τον Δεκέμβριο του 2015 με τίτλο «ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΗΚΩΣΑΝ ΚΕΦΑΛΙ! Ας μιλήσουμε έξω από τα δόντια ΦΤΥΣΤΕ ΤΟΥΣ». 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την αθώωση του μητροπολίτη. Δέχτηκε ότι το επίδικο κείμενο στρέφεται κατά των ομοφυλόφιλων και όχι μόνο κατά πολιτικών, όπως είχε πρωτόδικα αποφανθεί το δικαστήριο, σημειώνοντας ωστόσο ότι αμφιβάλλει αν ο λόγος του κατηγορουμένου μπορεί να προκαλέσει εχθροπάθεια, δηλαδή αισθήματα μίσους και εχθρότητας ικανά να οδηγήσουν σε πράξεις μίσους.   

Τι υποστήριξε ο Αμβρόσιος 

Ο μητροπολίτης Αμβρόσιος παραδέχτηκε στην απολογία του ότι καταφερόταν εναντίον ομοφυλόφιλων. Ο μητροπολίτης παραδέχθηκε στους δικαστές ότι αναφερόταν σε ομοφυλόφιλους πολιτικούς, πολιτικούς που υποστηρίζουν την ομοφυλοφιλία αλλά και γενικά στους ομοφυλόφιλους.  

«Ουδέποτε όμως αναφέρθηκα σε συγκεκριμένα πρόσωπα», πρόσθεσε ο μητροπολίτης, υποστηρίζοντας ότι κηρύττει «τον νόμο του Θεού και τον λόγο των Πατέρων, είπε.   

Στο επίμαχο κείμενο, ο μητροπολίτης χαρακτήριζε τους ομοφυλόφιλους «αποβράσματα» και «μη ανθρώπους», παρακινώντας τους αναγνώστες του να τους απομονώσουν και να τους «φτύσουν», αλλά το μονομελές πλημμελειοδικείο Αιγίου είχε αθωώσει, πρωτόδικα, τον μητροπολίτη.  

Σήμερα υποστήριξε ότι «αστειευόταν»: «Τόσο αγράμματοι είναι; Δεν μπορούν να διακρίνουν μεταξύ σοβαρού και αστείου; Διαστρέφουν, παρερμηνεύουν για να φιμώσουν όσους αντιδρούν, για να δρουν οι ίδιοι ανεξέλεγκτοι, να διαφημίζουν τα πάθη τους, να κάνουν τις παρελάσεις τους και να υβρίζουν τα θεία», πρόσθεσε ο μητροπολίτης.  Παράλληλα ισχυρίστηκε ότι διαπνέεται «από αγάπη προς τον άνθρωπο και δη τον πάσχοντα άνθρωπο». «Μισώ την αμαρτία, αγαπώ τον άνθρωπο», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Αμβρόσιος.   

Ο μητροπολίτης υποστήριξε κατά την απολογία του ότι είχε γράψει το επίμαχο κείμενο πριν ψηφιστεί το σύμφωνο συμβίωσης και «συνεπώς η συμβίωση ανθρώπων του ιδίου φύλου ήταν ποινικό αδίκημα».

Ο κατηγορούμενος μητροπολίτης διάβασε επανειλημμένως αποσπάσματα του αποστόλου Παύλου: «Εάν καταδικάσετε τον Απόστολο Παύλο, τότε λογικό είναι να καταδικάσετε και εμένα», είπε. Τα Σόδομα και τα Γόμορρα καταστράφηκαν από φωτιά εξ ουρανού. Το σύμφωνο συμβίωσης νομιμοποιεί τον σοδομισμό, είναι εναντίον του λόγου του Θεού», πρόσθεσε.  

«Η σημερινή ημέρα είναι η πιο ιστορική ημέρα της ζωής μου. Για την αγάπη του Χριστού διώκομαι. Ο λόγος μου είναι συμβολικός, μεταφορικός, σκοπός μου ήταν να ενημερώσω», υποστήριξε ο μητροπολίτης που δεν δίστασε ωστόσο να υποστηρίξει ότι οι ομοφυλόφιλοι «προσβάλλουν τα θεία».  

«Το δικαστήριο δεν έχει την αρμοδιότητα να με κρίνει ως επίσκοπο και δεν καταλαβαίνω γιατί σήμερα κατηγορούμαι», κατέληξε ο Αμβρόσιος.  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top