Ένταση στη διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο

Απεργοί σε συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Κλειστό είναι μεγάλο μέρος του κέντρου, λόγω της διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικοί προς τη Βουλή, για το νέο σύστημα διορισμών, το οποίο όπως υποστηρίζουν «κλέβει την προϋπηρεσία των συναδέλφων που επί σειρά ετών στηρίζουν με τις ζωές τους το δημόσιο σχολείο».

Λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι, επικράτησε ένταση, όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να ανέβουν στα σκαλιά του Άγνωστου Στρατιώτη. 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας, αυτή την ώρα, πολύ αυξημένη είναι η κίνηση στην κάθοδο της Βασιλίσσης Σοφίας η οποία είναι κλειστή στη Σέκερη, στην άνοδο της Λεωφόρου Συγγρού η εκτροπή γίνεται από το ύψος Διάκου, η Ακαδημίας είναι κλειστή στην Ασκληπιού, η Πανεπιστημίου είναι επίσης κλειστή, το ίδιο και η Βασιλίσσης Αμαλίας.

Πορεία εκπαιδευτικών στο κέντρο - Πού έχει κίνηση

Αυτή είναι η κατά σειρά μεγάλη κινητοποίηση που πραγματοποιούν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί την ώρα που έχει ξεκινήσει στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Στις δυο προηγούμενες κινητοποιήσεις οι εκπαιδευτικοί κατήγγειλαν άγρια καταστολή από τις δυνάμεις της αστυνομίας.

Απεργεί και η ΑΔΕΔΥ

Ρολά έχει κατεβάσει σήμερα Πέμπτη το Δημόσιο λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ με βασικό αίτημα την απόσυρση του νέου νομοσχεδίου για το σύστημα διορισμών στην εκπαίδευση του υπουργείου Παιδείας. 

Η ΑΔΕΔΥ είχε καλέσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 το πρωί έξω από τη Βουλή. Στην απεργία συμμετέχουν οι δάσκαλοι, με αποτέλεσμα αρκετά σχολεία να μείνουν σήμερα κλειστά, ενώ η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 14:00.

Στην απεργία λαμβάνουν μέρος και οι εργαζόμενοι στην Υγεία, με τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να ζητούν και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στη δημόσια υγεία, την πρόνοια και το ΕΚΑΒ. 

Συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν και στη Θεσσαλονίκη μέλη των ΕΛΜΕ (Ενώσεις Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), στις 12:00 στο Άγαλμα Βενιζέλου και πιθανότατα θα ακολουθήσει πορεία. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top