Κακουργηματική δίωξη στον 62χρονο για τα απειλητικά μηνύματα σε βουλευτές

«Με τρέχουν γιατί έστειλα μήνυμα στην Παπακώστα».

περιπολικό

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκε σε βάρος του συλληφθέντα, ο οποιος φέρεται να έστελνε μηνύματα με απειλές εναντίον βουλευτών.

Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορία για απόπειρα βίας κατά του πολιτικού σώματος ή της κυβέρνησης. Ο κατηγορούμενος, ο οποίος δεν είχε δικηγόρο, οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο ζήτησε και πήρε προθεσμία.

Η σύλληψη του έγινε από την κρατική ασφάλεια στο πλαίσιο της έρευνας που είχε διατάξει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο συλληφθείς εκφράζει ακροδεξιές και εθνικιστικές απόψεις, αλλά δεν ανήκει σε κάποιος συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. 

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι έστειλε τα μηνύματα μετά από ανάρτηση που είδε στο Twitter, στελέχους της αντιπολίτευσης, το οποίο καλούσε τους πολίτες να στείλουν μηνύματα στους βουλευτές να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Ο 62χρονος κατηγορείται για ένα γραπτό μήνυμα που έστειλε σε βουλευτή στις 13 Ιανουαρίου, όμως ο ίδιος παραδέχεται ότι έστειλε και σε άλλους από τις 10 Ιανουαρίου και μετά. 

Τα μηνύματα αυτά είναι μόνο λεκτικά και δεν έχουν σχέση με άλλα που έχουν και βίαιες εικόνες. Σε αυτά αποκαλεί τους αποδέκτες τους προδότες που «θα εκτελεστούν αν ψηφίσουν τη Συμφωνία».

Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και άλλων που τυχόν έχουν στείλει απειλητικά μηνύματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top