Χάος με τις πτήσεις στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Πτήση για Θεσσαλονίκη προσγειώθηκε στη… Ρουμανία!

Χάος επικρατεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης καθώς λόγω  της κακοκαιρίας ακυρώθηκαν 10 πτήσεις με αποτέλεσμα τη μεγάλη ταλαιπωρία των επιβατών οι οποί έχουν κατακλύσει τους εσωτερικούς χώρους, ακόμα και τις τουαλέτες! 

Όπως καταγγέλλουν αρκετοί επιβάτες, δεν υπήρξε ενημέρωση για ακύρωση ή αλλαγή των εισιτηρίων τους ούτε τους προσφέρθηκε η δυνατότητα  διαμονής σε ξενοδοχείο και γεύματος. 

Ο εκπρόσωπος της Fraport, της  διαχειρίστριας εταιρείας του αεροδρομίου, Γιάννης Παπάζογλου, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν την αποκλειστική ευθύνη για την ενημέρωση των ταξιδιωτών και για την επιλογή προορισμών ανακατεύθυνσης.

Δήλωσε επίσης ότι οι ακυρώσεις δεν οφείλονται στην παρουσία χιονιού ή πάγου στον διάδρομο, αλλά στο χρόνιο πρόβλημα χαμηλής νέφωσης που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο«Μακεδονία», το οποίο μειώνει την ορατότητα των πιλότων.

Μεγάλη ταλαιπωρία περίμενε και τους επιβάτες πτήσεων προς τη Θεσσαλονίκη, τα οποία ανακατευθύνθηκαν  σε άλλα αεροδρόμια, ενώ αεροσκάφος που εκτελούσε δρομολόγιο της Easyjet από το Λονδίνο με προορισμό τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε τελικά στη Τιμισοάρα της Ρουμανίας, χωρίς να έχει υπάρξει μέριμνα για τη μεταφορά τους από εκεί στην Ελλάδα!  Άγνωστο παραμένει μέχρι στιγμής γιατί επελέγη το συγκεκριμένο αεροδρόμιο και όχι π.χ. το αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" στην Αθήνα.    

Άλλοι επιβάτες, πτήσης από τη Βιέννη, προσγειώθηκαν στα Σκόπια και μεταφέρονται στην Ελλάδα με λεωφορεία.

Πριν από λίγο, όπως μετέδωσε ο Σκάι, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε από την Aegean να στείλει αεροπλάνο στη Ρουμανία για να μεταφέρει τους εγκλωβισμένους εκεί και ταλαιπωρημένους επιβάτες στη Θεσσαλονίκη.    

(φωτογραφία αρχείου) 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top