Έκρηξη Κολωνάκι: Δεν πτοούνται οι πιστοί

Ειδικοί πυροτεχνουργοί αναλύουν στο STAR

Τρία 24ωρα έχουν περάσει από την έκρηξη που συγκλόνισε το Κολωνάκι και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για το τυφλό βομβιστικό χτύπημα έξω από την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να νοσηλεύεται ακόμη στο 401 ένας αστυνομικός αλλά και ένας νεωκόρος. Οι πιστοί, ωστόσο, δεν πτοούνται και καθημερινά επισκέπτονται τον ναό του πολιούχου των Αθηνών.

Βόμβα στο Κολωνάκι: "Μαθητευόμενοι" τρομοκράτες νέας κοπής οι δράστες

ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΒΟΜΒΑ

Ειδικοί πυροτεχνουργοί αναλύουν στο STAR πως κατασκευάζονται και πως λειτουργούν αυτές οι νέου τύπου βόμβες, σαν κι αυτή που μπήκεστην είσοδο του ναού του Αγίου Διονυσίου, στην καρδιά του Κολωνακίου.

 «Αυτή δεν ήταν βόμβα μικρής ισχύος. Ήταν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, που λειτούργησε μόνο το σύστημα πυροδοτήσεως. Δεν θέλανε πολύ αίμα, ήθελαν λίγο αίμα και γι΄αυτό τραυματίστηκε ο αστυνομικός. Αν ήθελαν θάνατο, θα έβαζαν 100 γραμμάρια δυναμίτιδα και τώρα θα ήταν συγχωρεμένος», αναφέρει ο Συνταγματάρχης ε.α - Ειδικός Πυροτεχνουργός, Βασίλης Καπράλος.

Με εμπειρία μισού αιώνα στις εξουδετερώσεις βομβών ο συνταγματάρχης ε.α Βασίλης Καπράλος αποκαλύπτει τα λάθη που οδήγησαν στο τραυματισμό του αστυνομικού και του νεωκόρου.
 
«Ήταν μεγάλο λάθος να μετακινηθεί και ν΄ ανοιχτεί το κουτί με την βόμβα. Έπρεπε να παραμείνει στη θέση και να πάνε οι ειδικοί να την εξουδετερώσουν».
 

 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top