Με καταιγιστικούς ρυθμούς εξοπλίζεται η Τουρκία

O νέος πύραυλος της είναι ικανός να χτυπήσει την Αθήνα

Με φρενήρης ρυθμούς η Τουρκία εξοπλίζεται, κατασκευάζοντας τα δικά της οπλικά συστήματα. Την ίδια στιγμή ειδικοί εξηγούν στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR, για το πως πρέπει να αντιδράσει η Ελλάδα.

O νέος πύραυλος  Κahn Bora που κατασκευάζει η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, είναι ικανός να χτυπήσει την Αθήνα καθώς η εμβέλειά του ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα.  

«Ένας μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι οι βαλλιστικοί πύραυλοι της Τουρκίας, οι οποίοι αυξάνονται συνεχώς. Αν πραγματικά η Τουρκία αναπτύξει  τα πυραυλικά συστήματα που ανακοίνωσε, η  Ελλάδα πρέπει να κατασκευάσει τους δικούς της πυραύλους για να μπορέσει να αντισταθμίσει την επιθετικότητά της» εξηγεί ο Καθηγητής της  Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, Θεόδωρος Λιόλιος. 

Το όνειρο του Ερντογάν είναι η μαζική παραγωγή οπλικών συστημάτων. Το τανκ Αλταύ που βλέπεται εδώ, έχει ξεκινήσει να παράγεται στην Τουρκία. Η αμυντική βιομηχανία προχωρά με γοργούς ρυθμούς στην παραγωγή ελικοπτέρων και πλοίων.

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ «ΚΛΕΙΔΩΣΟΥΝ» ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Τελευταίο απόκτημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων το ραντάρ  που σαρώνει το  Αιγαίο. Μαζί με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δημιουργεί μια ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας. Σύμφωνα με ειδικούς η ελληνική πλευρά πρέπει άμεσα να αναστήσει την αμυντική της βιομηχανία.

«Σαφώς πρέπει και εμείς σύντομα να ασχοληθούμε και με σχεδιασμό και με παραγωγή οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών αλλά και με έναν ευρύτερο σχεδιασμό  της αντιαεροπορικής μας άμυνας» υπογραμμίζει ο Ταξίαρχος Ε.Α, αμυντικός αναλυτής, Παναγιώτης Θεοδωρακίδης. 

Οι δαπάνες της Τουρκίας για οπλικά συστήματα δικής της παραγωγής  το 2018  άγγιξαν  τα 42,5 δις δολάρια. Μάλιστα ο Ταγίπ Ερντογάν εξάγει πολλά από αυτά,  σε χώρες όπως το Πακιστάν και το Κατάρ, κατατάσσοντας την  Τουρκία  ανταγωνίστρια χώρα απέναντι  στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία. 

«Οι Έλληνες πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι  για τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις. Πολύ σύντομα πιστεύω ότι η Ελλάδα μπορεί να καταστεί υπερδύναμη πάντοτε υπό την προϋπόθεση ότι θα αναπτύξουμε το επιστημονικό μας επίπεδο στην εθνική άμυνα» καταλήγει ο Θεόδωρος Λιόλιος.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top