Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το όχημα των δραστών της επίθεσης στον ΣΚΑΪ

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη του χτυπήματος

Κάμερα ασφαλείας που λειτουργεί στην ταράτσα του κτιρίου, όπου στεγάζονται τα γραφεία του ομίλου ΣΚΑΪ και της εφημερίδας «Η Καθημερινή», κατέγραψε το αυτοκίνητο των δραστών της βομβιστικής επίθεσης.

Πρόκειται για το σκουρόχρωμο Opel που, όπως αποκάλυψε χθες η «Κ», βρέθηκε καμένο στα Άνω Πετράλωνα.

Από την επεξεργασία του βίντεο προκύπτει ότι οι δράστες κινήθηκαν επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου στο ρεύμα προς Πειραιά και αφού τοποθέτησαν τη βόμβα στο μεταλλικό κιγκλίδωμα, στο πλάι του δρόμου, διέφυγαν κάνοντας αναστροφή στο φανάρι, έξω ακριβώς από το κτίριο.

Το αυτοκίνητο είχε κλαπεί στις 19 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας και είχε πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας.

Οι επιβάτες του, πιθανότατα τρεις τον αριθμό, το εγκατέλειψαν και το πυρπόλησαν στην οδό Αρκάδων στις 2.00 τα ξημερώματα, περίπου 10 με 15 λεπτά από τη στιγμή που ενεργοποίησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Τι εντόπισαν οι πυροτεχνουργοί

Υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού που τοποθετήθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, εντόπισαν οι πυροτεχνουργοί. Δεκάδες ώρες βίντεο από κάμερες αναλύουν στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, ενώ περιμένουν την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση. 

Όσο οι ώρες περνούν, οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής εμφανίζονται πιο σίγουροι ότι αυτό το αυτοκίνητο που φλέγεται, είναι το όχημα των τρομοκρατών που άφησαν τη βόμβα μια ανάσα από το κτίριο του ΣΚΑΪ, στο Φάληρο. Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για ένα αυτοκίνητο μικρού κυβισμού, κλεμμένο στις 18 Νοεμβρίου από την περιοχή της Νέας Ιωνίας. Ο ιδιοκτήτης του εντοπίστηκε και είχε δηλώσει την κλοπή του.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη του χτυπήματος

Με καμία οργάνωση να μην έχει αναλάβει ακόμα την ευθύνη του χτυπήματος, το αντιτρομοκρατικό επιτελείο είναι σε αναμμένα κάρβουνα. Ωστόσο, παρατηρώντας τα χαρακτηριστικά της επίθεσης, καταλήγουν ότι έχει πολλά κοινά σημεία με τα χτυπήματα της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών.

Τα στοιχεία των χτυπημάτων της Ομάδας Λαϊκών Αγωνιστών

Τα μέλη της ΟΛΑ δίνουν συνήθως χρονικό όριο από 35 έως 45 λεπτά.
Χτυπούν τον Δεκέμβρη ή στις αρχές Ιανουαρίου.
Παραμορφωμένη φωνή είχε και ο άγνωστος που τηλεφώνησε για τη βόμβα στο Εφετείο Αθηνών, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Αδιαφορούν για τις πολλές κάμερες, όπως και στην επίθεση εναντίον της πρεσβείας του Ισραήλ.
Προτιμούν την τοποθέτηση βόμβας σε μεγάλα κτίρια, όπως έκαναν και στον ΣΚΑΪ.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξουν και αποτελέσματα από τις έρευνες για τον εκρηκτικό μηχανισμό. Πληροφορίες του STAR αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποια στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν τις διωκτικές αρχές. Στο μεταξύ οι κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν με τρόμο την ένταση που είχε η έκρηξη.

Όσον αφορά στο υλικό από τις κάμερες του τηλεοπτικού σταθμού αλλά και από τις κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας οι αστυνομικοί δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι. 

«Είναι μεγάλος ο όγκος του υλικού που πρέπει να δούμε και να συνδυάσουμε, ώστε να έχουμε ίσως κάποιο θετικό αποτέλεσμα» είπε στο STAR αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top