Κρατούμενοι για 19χρονο: Εκτός από σφαλιάρες και κλωτσιές δεν έπαθε τίποτα

Τον βιασμό του διαψεύδει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Δείτε στο video απο την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", τον άγριο ξυλοδαρμό του 19χρονου μέσα στις φυλακές Αυλώνα

«Παντελώς ψευδείς» χαρακτηρίζουν οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα, τους ισχυρισμούς του 19χρονου κατηγορούμενου, ότι έπεσε θύμα βιασμού.

«Κάποιοι συγκρατούμενοί μου, περίπου 20 άτομα, με έβριζαν και με χτυπούσαν. Μάλιστα, άκουσα κάποιον να προτρέπει τους άλλους "βγάλτε του το παντελόνι" και στη συνέχεια λιποθύμησα. Όταν ξύπνησα (σ.σ. μετά τον ξυλοδαρμό) ήμουν σε άλλο χώρο, χωρίς παντελόνι και εσώρουχο. Δεν ξέρω τι μου έκαναν» φέρεται να έχει πει στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο φερόμενος ως δράστης του άγριου εγκλήματος στη Ρόδο.

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του 19χρονου, διαψεύδονται τόσο από το Υπουργείο Δικαιοσύνης που εξέδωσε ανακοίνωση, όσο και από τους κρατούμενους των φυλακών Αυλώνα.

Σε διάψευση προχώρησε και το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου μεταφέρθηκε μετά τον ξυλοδαρμό του ο 19χρονος, υποστηρίζοντας με ανακοίνωσή του, πως δεν στοιχειοθετείται «βιασμός».

Παράλληλα, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έδωσε παραγγελία σε εισαγγελικό λειτουργό να διερευνήσει την διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων ποινικών και πειθαρχικών αδικημάτων με αφορμή το βίντεο της κακοποίησης του 19χρονου κατηγορουμένου για τον θάνατο της Ελένης Τοπαλουδη.

Video: Ο άγριος ξυλοδαρμός του 19χρονου κατηγορούμενου στις φυλακές

Ο 19χρονος κατηγορούμενος από την Αλβανία, ο οποίος φέρεται ως ένας από τους δράστες του άγριου εγκλήματος στη Ρόδο, με θύμα την 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη

Τι λένε οι κρατούμενοι των φυλακών Αυλώνα 

Με κείμενό τους στη σελίδα του Δικτύου Αλληλεγγύης Κρατουμένων στο Facebook, αναφέρουν ότι «ο τύπος εκτός από μερικές σφαλιαρες και κλωτσιες δεν έπαθε τίποτα».

Μάλιστα καλύπτουν και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, λέγοντας ότι «τα όσα έγιναν δεν είχαν καμία σχέση με την σωφρονιστική υπηρεσία, οποιαδήποτε κάλυψη ή ανοχή της. Απεναντίας, ο 19χρονος τοποθετήθηκε εξαρχης σε απομονωμένο χώρο».

Μαρτυρία κρατούμενου για 19χρονο: «Ούτε Θεός δεν μπορούσε να τον σώσει»

Στο κείμενό τους, τονίζουν ακόμα ότι δεν θεωρούν τους εαυτούς τους υποκατάστατο της δικαιοσύνης, αλλά δε «θα μας ξεριζώσει όμως κανείς το δικαίωμα να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία από την οποία προερχομαστε και να αποδίδουμε ένα μικρό κομμάτι κοινωνικής δικαιοσύνης στο χώρο που ζούμε».

Αυτό ωστόσο που προκαλεί εντύπωση, είναι πώς κατάφεραν εφτά κρατούμενοι να περάσουν τρεις πόρτες και να φτάσουν στον ειδικό χώρο όπου φυλασσόταν ο 19χρονος, κρατώντας μάλιστα αυτοσχέδια μαχαίρια και smartphone με σύνδεση στο διαδίκτυο, όπου κατέγραφαν τα πάντα.

Ο 19χρονος από την Αλβανία 

Κρατούμενος που ήταν «παρών» στον ξυλοδαρμό του 19χρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Μαζί Σου» δήλωσε πως τα μαχαίρια τους ήταν αυτοσχέδια και πως ο κατηγορούμενος έπαθε το «λιγότερο απ΄ότι του άξιζε», υποστηρίζοντας ότι δεν παραβίασαν καμία πόρτα.

«Έγινε σε παράρτημα των φυλακών την ώρα του φαγητού. Εκεί κάποιοι φυλάσσονται ξεχωριστά από τους υπόλοιπους και τους συναντάμε μόνο στο σχολείο. Όταν άνοιξαν οι πόρτες για το φαγητό, μπήκαμε μέσα», δήλωσε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως «ούτε υπάλληλος, ούτε θεός μπορούσε να σώσει τον 19χρονο».

Την έριξαν στη θάλασσα, καθάρισαν το σπίτι και πήγαν ξανά στην παραλία

Συγκλονιστικό videο: Η στιγμή που ανασύρουν την Ελένη από τη θάλασσα

Ο 19χρονος κατηγορούμενος που είναι γνώστης και λάτρης των πολεμικών τεχνών

«Δεν υπήρξε βιασμός» υποστηρίζει και το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, με ανακοίνωσή του, αναφέρθηκε στο σοβαρό αυτό θέμα, λέγοντας πως ο 19χρονος εκτός του ιατρικού ελέγχου, υποβλήθηκε και σε ιατροδικαστική εξέταση η οποία είχε «αρνητικό αποτέλεσμα ως προς την ύπαρξη ευρημάτων βιασμού».

Για το συμβάν διεξάγεται αστυνομική προανάκριση, ενώ έχει παραγγελθεί εισαγγελική έρευνα για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδοση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών σε σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Για λόγους προστασίας, ο 19χρονος έχει μεταφερθεί σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top