Συμμαθητής 15χρονων στην Κυπαρισσία: «Τους είπα "Μην πάτε"-Είχα προαίσθημα»

Θρήνος στην κηδεία του ενός αγοριού που έγινε σήμερα

Ανείπωτη θλίψη στην Κυπαρισσία. Σήμερα είπαν το τελευταίο αντίο στον έναν από τους τρεις μαθητές που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα. Το σκασιαρχείο στοίχισε τη ζωή στους φίλους, οι οποίοι, σύμφωνα με τους καθηγητές τους, έκαναν πρώτη φορά κοπάνα.

Ο τέταρτος φίλος τους δεν πήγε μαζί τους... Είχε προαίσθημα

Συγκλονίζουν τα λόγια του τέταρτου φίλου της παρέας που δεν πήγε μαζί τους.  «Τους είπα μην πάτε, θα πάρετε τζάμπα απουσίες. Σα να είχα ένα προαίσθημα ότι κάτι θα γίνει, δεν ξέρω».

Το προαίσθημα του Θανάση, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Αρνήθηκε τη βόλτα και γλίτωσε τη ζωή του. Λίγη ώρα αφού χαιρέτησε τους συμμαθητές του από το σχολείο, έμαθε τα κακά μαντάτα, ενώ το απόγευμα αποχαιρέτησε για πάτα τον κολλητό του φίλο. Υποβασταζόμενη η μητέρα του 15χρονου λέει στον γιο της το στερνό αντίο. 

 «Όλα πολύ καλά, αστέρια ήταν τα παιδιά. Μπορεί να ήταν ο γιος μου μπορεί να ήταν οποιοδήποτε παιδί», λέει πατέρας συμμαθητή των παιδιών. 

Η Κυπαρισσία βρίσκεται σε σοκ. Τρεις οικογένειες θρηνούν. Οι συμμαθητές τους έχασαν τους καλούς τους φίλους. Μαζί έκαναν όνειρα. Μαζί έκαναν πλάκες στα διαλείμματα.

Σύμφωνα, με τη φιλόλογο, Ιωάννα Παπαδοπούλου, τα παιδιά δεν έκαναν ποτέ κοπάνα: «Ούτε κοπανατζίδες ήταν ούτε τίποτα. Μια χαρά ήταν τα παιδιά. Οι συμμαθητές τους είναι χάλια, οδύρονται και κλαίνε μπροστά στις φωτογραφίες και τα λουλούδια». 

Πώς έμαθαν οι φίλοι τους ότι τα τρία αγόρια σκοτώθηκαν

Συμμαθητές τους αποκαλύπτουν στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα", πως έμαθαν ότι οι φίλοι τους σκοτώθηκαν. 

«Την τέταρτη ώρα, Τρίτη τι ήτανε, ήρθε ο πατέρας μου μέσα να ρωτήσει τι έγινε, αν είμαστε καλά και μου είπε ότι έχουν πεθάνει τρία παιδιά, τράκαραν στην Τερψιθέα», περιγράφει συμμαθητής τους. 

Οι 15χρονοι αποφάσισαν για πρώτη φορά να κάνουν σκασιαρχείο. Καβάλησαν τα ποδήλατα τους, πήγαν στο σπίτι του ενός, ο οποίος πήρε κρυφά το αυτοκίνητο του πατέρα του και ξεκίνησαν για την βόλτα τους.Μια βόλτα χωρίς επιστροφή....

Στο 65ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μεθώνης  - Πύργου στο ύψος της Τερψιθέας. Το αυτοκίνητο με κατεύθυνση προς Πύργο, στο οποίο επέβαιναν οι μαθητές, άγνωστο γιατί συγκρούεται πλαγιομετωπικά με διερχόμενο φορτηγάκι που οδηγεί ένας 48χρονος Ρουμάνος, κάτοικος της περιοχής. Το αυτοκίνητο των παιδιών συνθλίβεται σε τοίχο που υπάρχει δίπλα στο οδόστρωμα. 

Κάτοικος της περιοχής περιγράφει τη σκηνή: «Με ταχύτητα μεγάλη αυτό που ερχόταν από Κυπαρισσία. Και το πέταξε στη στροφή και το έριξε μπροστά στο φορτηγάκι».

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο 

Στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας εκτυλίχθηκαν σκηνές αρχαίας τραγωδίας. Η μητέρα του ενός μαθητή εργαζόμενη στην καθαριότητα στο νοσοκομείο, έψαχνε εναγωνίως να βρει το παιδί της και να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί. Έναν γιο είχε και τον μεγάλωνε με πολλές στερήσεις. Την ίδια ώρα οι συμμαθητές τους έκλαιγαν γοερά έξω από το κτίριο. 

«Δεν αναγνωριζόταν το ένα παιδί»

Η προϊσταμένη Εξωτερικών Ιατρείων του νοσοκομείο όπου  μεταφέρθηκαν, συγκλονίζει: «Ο ένας δεν αναγνωριζόταν καθόλου. Πήρα το κινητό του, τον σταυρό του, τα δύο κομποσκοίνια, χτυπούσε το κινητό. Παίρνανε οι φίλοι του…»

Ο οδηγός του βαν νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top