Μειωμένα δημοτικά τέλη για το 2019 στην Αθήνα - Ποιους αφορά

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων

Δημαρχείο Αθήνας

O δήμος Αθηναίων αποφάσισε νέα μείωση των δημοτικών τελών το 2019 για επιχειρήσεις και καταστήματα. Οι νέες μειώσεις κυμαίνονται από 1% έως 28%, ανάλογα με το είδος της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, ο δήμος έχει μειώσει τα δημοτικά τέλη σε εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις από το 2015 έως το 2019 ως εξής: 

28,5% για τους σταθμούς αυτοκινήτων 
18,5% για τις επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών
15,3% για τις επιχειρήσεις λιανεμπορίου 
και 5% για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, στις οποίες δε συμπεριλαμβάνονται τα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (καφέ, εστιατόρια, μπαρ κλπ) και τα υποκαταστήματα των τραπεζών.

Τα οικιακά τέλη παραμένουν σταθερά, μειωμένα όμως κατά 6,5% σε σχέση με το 2010.

«Η Αθήνα δε θα μπορούσε να ανακάμψει κοινωνικά και οικονομικά αν δε δίναμε κίνητρα στους κατοίκους και τους επαγγελματίες της, οι οποίοι από το κράτος υπερφορολογούνται» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης, υπογραμμίζοντας ότι «το νοικοκύρεμα και τα πλεονάσματα του δήμου Αθηναίων συνδυάζονται με ελαφρύνσεις προς τους δημότες, εξόφληση των προμηθευτών, καθώς και με μείωση κατά 50% του τραπεζικού δανεισμού του». 

Παράλληλα, τα τέλη των νοικοκυριών για αποκομιδή απορριμμάτων, καθαρισμό και ηλεκτροφωτισμό, το 2019 παραμένουν στα ίδια επίπεδα. Τα οικιακά τέλη μειώθηκαν το 2014 κατά 2%, το 2015 κατά 2% και το 2017 κατά 2,5%. Σε ισχύ παραμένουν οι απαλλαγές για πολύτεκνους, τρίτεκνους και απόρους, καθώς και οι μειώσεις κατά 50% σε μονογονεϊκές οικογένειες και αναπήρους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top