Ομοσπονδία Οικοδόμων: Αστυνομικός τράβηξε όπλο εναντίον των απεργών

Ένταση κατά τη διάρκεια της πορείας στην Αθήνα

Ομοσπονδια Οικοδόμων Ελλάδας

Καταγγελία για αστυνομικό που τράβηξε όπλο εναντίον απεργών-συναδέλφων, έκανε η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας.

Με ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης – ανήμερα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΑΔΕΔΥ- στην οδό Ακαδημίας.

Η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας, καταγγέλλει ότι «σήμερα το πρωί, ημέρα Πανελλαδικής Πανοικοδομικής Απεργίας, ασφαλίτης τράβηξε όπλο σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων στην Αθήνα, παρότι, από την αρχή οι συνάδελφοι ενημέρωσαν για την ιδιότητά τους. Στη συνέχεια, κατέφθασαν στο χώρο κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις (ΜΑΤ, ΔΙΑΣ) και εγκλώβισαν τους συνδικαλιστές με πρόθεση να προχωρήσουν σε προσαγωγές. Κάτω από την αποφασιστική παρέμβαση της Ομοσπονδίας και του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι».

Μάλιστα επισημαίνει πως «το σημερινό περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Είναι συνέχεια ενός επεξεργασμένου σχεδίου με σκοπό την τρομοκράτηση των εργαζομένων και των αγώνων τους».

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΝΕΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ»

Με ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ, καταγγέλλει «το νέο κρούσμα αστυνόμευσης του εργατικού κινήματος, μέσα σε λίγες μέρες, όπου σήμερα ασφαλίτης τράβηξε όπλο, σε ομάδα απεργιακής περιφρούρησης συνδικαλιστών οικοδόμων, στην Αθήνα.

Φαίνεται ότι το κυβερνητικό σχέδιο των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, για ένταση της αστυνομοκρατίας ενάντια σε συνδικαλιστές, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη κι όπως αποδεικνύεται επαναφέρει το “χωροφύλακα” στις δίκαιες κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Οι εργαζόμενοι πρέπει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να οργανώσουν τον αγώνα τους, δίνοντας απάντηση τόσο στα αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όσο και στην τρομοκρατία που ασκεί η κυβέρνηση».
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top