Η συγκλονιστική ιστορία της 14χρονης που διένυσε 42χλμ. με αμαξίδιο

Μαχήτρια από το πρώτο δευτερόλεπτο της ζωής της

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Στον φετινό Μαραθώνιο, ανάμεσα στους χιλιάδες δρομείς που έτρεξαν την κλασική διαδρομή, ξεχώρισε ένα 14χρονο κορίτσι για τη δύναμη και το σθένος του, αφού κατάφερε να τερματίσει με το αναπηρικό της αμαξίδιο. 

Η Μαριάννα ξεκίνησε έχοντας στο πλευρό της τον αδελφό της, τον πατέρα της και τους συνοδούς της. Σε όλη τη διάρκεια της διαδρομής, και στα 42 χιλιόμετρα, η γλυκιά Μαριάννα φώναζε συνθήματα, χαμογελούσε, τραγουδούσε, έδινε δύναμη και κουράγιο στους ανθρώπους που τη συνόδευαν. 

Από όπου κι αν περνούσε οι άνθρωποι τη χειροκροτούσαν, της φώναζαν να κρατάει γερά, ενώ μια κυρία της έδωσε ένα κλαδί ελιάς. 
Στα τελευταία μέτρα του τερματισμού, ο αδελφός και οι φίλοι της την σήκωσαν από το αμαξίδιο για να τερματίσει όρθια. Έτσι κι έγινε και όλοι ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς, γέλια και κλάματα μαζί. 

Η 14χρονη Μαριάννα από το πρώτο δευτερόλεπτο που γεννήθηκε, από την πρώτη ανάσα που πήρε έδινε αγώνα για τη ζωή της. 

Γεννήθηκε πρόωρα όταν η μητέρα της βρισκόταν στον έκτο μήνα της κύησης. Οι γιατροί την έβαλαν σε θερμοκοιτίδα και παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις επιβίωσε. Όμως δεν είχε προλάβει να αναπτυχθεί και οι γιατροί διέγνωσαν μεικτή σπαστική τετραπληγία και αναπηρία 90%.

Παρ’ όλ’ αυτά η Μαριάννα δίνει μαθήματα ζωής στους γύρω της και κάνει περήφανους τους δικούς της ανθρώπους. 

Ο πατέρας της συγκινημένος μίλησε για το κοριτσάκι του που είναι μια μεγάλη αγωνίστρια, κι ένα παράδειγμα δύναμης για εκείνον και τη σύζυγό του. 

«Η Μαριάννα μας έδωσε αγώνα από το πρώτο δευτερόλεπτο που ήρθε στον κόσμο. Είναι ένα παιδί που δεν το βάζει κάτω και ξεχωρίζει. Το μεγαλύτερο βάρος έχει πέσει στη μητέρα της, στην οποία οφείλεται η πορεία της Μαριάννας. Αυτό που θέλω να πω σε όλους είναι να μην κρύβουν αυτά τα παιδιά. Να τα βγάζουν έξω, να παίζουν, να συναντούν άλλα παιδιά. Τους κάνει καλό, τα κάνει χαρούμενα», είπε. 

Η Μαριάννα εκπλήρωσε το όνειρό της να τρέξει στον Μαραθώνιο, αλλά έχει κι άλλα όνειρα που θέλει να εκπληρώσει και σαν γνήσια μαχήτρια δε θα σταματήσει ποτέ την προσπάθεια. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top