Η περιουσία της Εκκλησίας που θα ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ

Η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κρήτης δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της

Η αυτοκέφαλη Εκκλησία της Κρήτης δεν κρύβει τη δυσαρέσκειά της για τις εξελίξεις, καθώς τα προνόμιά της κινδυνεύουν να χαθούν και να βρεθεί από τη μια στιγμή στην άλλη εξαρτημένη από τις διαθέσεις του Ιερώνυμου.

Στην χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Συνόδου, η οποία έγινε παρουσία εκπροσώπων των Ιερών Συνδέσμων Κληρικών όλης της Κρήτης, οι Ιεράρχες δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους για τον αποκλεισμό της τοπικής και αυτοκέφαλης Εκκλησίας από τον διάλογο, ενώ σημεία αιχμής αποτελούν τόσο το ζήτημα της "θρησκευτικής ουδετερότητας της Ελλάδος", για την οποία μιλά η κυβέρνηση, όσο και με την προτεινόμενη αναθεώρηση του άρθρου 3 του Συντάγματος. 

Παράλληλα, το γεγονός ότι οι ιερείς δεν θα λογίζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι ήταν ένα ακόμα σημείο διαφωνίας, με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης και τους Μητροπολίτες του νησιού να χαρακτηρίζουν ως "αμφισβητούμενο και μετέωρο μέλλον των Κληρικών της Κρήτης"!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ

Η εκκλησιαστική περιουσία που αναμένεται να ενταχθεί στο ΤΑΙΠΕΔ μετά τη συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:

1800 στρέμματα από τη Βουλιαγμένη έως τη Βάρκιζα όπου βρίσκεται και το Island.
85 στρέμματα στη Βουλιαγμένη
3.500 στρέμματα στη Πεντέλη
11,5 στρέμματα στο Κολωνάκι
Το νησί Σαμιοπούλα, δίπλα στη Σάμο

ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΙΟΥ

Ο Μητροπολίτης Χίου που είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη δυσαρέσκειά του για τις εξελίξεις, επανήλθε στο θέμα κατά τη διάρκεια λιτανείας των εικόνων του νησιού.

 «Έλληνες είναι όσοι κατοικούν σε αυτή τη χώρα και είναι Χριστιανοί- αυτή είναι η ταυτότητα της πατρίδας, η καρδιά της. Το ξερίζωμα αυτής καρδιάς , μόνο καταστροφή μπορεί να φέρει».

Ένα πρώτο ξεκαθάρισμα πάντως θα γίνει την άλλη βδομάδα οπότε θα συνεδριάσει η Ιεραρχία. 
 

Δείτε όλο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR CHANNEL.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top