Πατέρας χτυπούσε άγρια το δύο μηνών βρέφος του - Σοκαρισμένος ο παιδίατρος

Το μωρό είχε μώλωπες στο κεφάλι

μωρό

Την απόλυτη φρίκη τους δύο μόλις μήνες της ζωής του έζησε ένα βρέφος στο Καρπενήσι από τον ίδιο του τον πατέρα. Ο δράστης καταδικάστηκε σε 28 μήνες φυλάκιση με πενταετή αναστολή από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Λαμίας. 

Όλα έγιναν τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2015 και στην υπόθεση εμπλέκονταν τόσο η μητέρα του βρέφους, όσο και η μητέρα και ο αδελφός του δράστη, οι οποίοι κατηγορήθηκαν για υπόθαλψη. 

Ανατριχιαστική ήταν η κατάθεση του παιδιάτρου, ο οποίος εξέτασε το μωρό. Όπως είπε στο δικαστήριο αντίκρισε μια εικόνα που δεν είχε δει ποτέ στη ζωή του και του προκάλεσε σοκ. Η βλεμματική επαφή με το βρέφος ήταν αδύνατη, ενώ όταν προσπάθησε να το πάρει αγκαλιά εκείνο δε σταματούσε να κλαίει. Είχε μάλιστα μώλωπες στο μέτωπο και φαινόταν ότι είχε κακοποιηθεί. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο πατέρας φέρεται να είχε χτυπήσει με απίστευτη βαρβαρότητα το δύο μηνών αγοράκι στο κεφάλι δύο φορές μία στα τέλη Νοεμβρίου και μία τον Δεκέμβριο του 2015, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή του. 

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είχε χτυπήσει το μωρό και ζήτησε συγγνώμη, ενώ η μητέρα παραδέχθηκε ότι είχε πει αρχικά ψέματα γιατί φοβόταν τον τότε σύζυγό της, από τον οποίο χώρισε και ζητάει πλέον την επιμέλεια των παιδιών. 

Η μητέρα και ο αδελφός του δράστη κατηγορήθηκαν για υπόθαλψη, καθώς το δεύτερο περιστατικό βιαιοπραγίας έγινε στο σπίτι τους, με τη γιαγιά να λέει ότι είχε πει ψέματα, γιατί δεν είχε αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. 

Καταπέλτης ήταν στην αγόρευση του ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος επεσήμανε την αναποτελεσματικότητα των κοινωνικών δομών του κράτους και έκανε λόγο για συνενοχή των κλειστών κοινωνιών. 

Οι τρεις άλλοι κατηγορούμενοι αθωώθηκαν για την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, ενώ για την κατηγορία της ψευδορκίας και της ψευδούς αναφοράς θα εξεταστεί από την εισαγγελία, εφόσον τελεσιδικήσει η κυρίως υπόθεση, μετά την έφεση που άσκησε ο πατέρας. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top