Νέος σεισμός 4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο – Tέσσερις δονήσεις μέσα σε μισή ώρα

Μετά τα 6,4 Ρίχτερ της περασμένης Παρασκευής

Σεισμός Ζάκυνθος

Τέλος δεν έχουν οι σεισμικές δονήσεις στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ που «χτύπησε» το νησί τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα Δευτέρα, σημειώθηκαν τέσσερις κατά σειρά δονήσεις στη Ζάκυνθο, μέσα σε διάστημα μισής ώρας.

Ο πρώτος μετασεισμός ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και σημειώθηκε περίπου στις 17:01 σε θαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Ζακύνθου, σύμφωνα με εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται περίπου 40 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 0,5 χιλιόμετρα.

Κλειστά και αύριο τα σχολεία στη Ζάκυνθο μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ

Κατά τον σεισμολογικό σταθμό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η δόνηση είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ.

Στις 17:23, σημειώθηκε ο δεύτερος μετασεισμός, μεγέθους 3,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Τέσσερα λεπτά μετά, στις 17:27, εκδηλώθηκε ο τρίτος μετασεισμός, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και 11 λεπτά, καταγράφηκε ο τέταρτος και τελευταίος σεισμός της μικρής αυτής ακολουθίας, επίσης μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε νωρίτερα στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Ερευνών στο Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ. Αθανάσιος Γκανάς, από την ψηφιακή επεξεργασία και ανάλυση των εικόνων ραντάρ του δορυφόρου Sentinel-1 της υπηρεσίας Copernicus του Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), προκύπτει ότι η Ζάκυνθος μετακινήθηκε κατά τρία εκατοστά τουλάχιστον προς τα νοτιοδυτικά, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ.

Αύριο Τρίτη θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία της Ζακύνθου για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top