Λέσβος: Μπλοκάρει η ανακατασκευή του σταυρού που γκρέμισαν ισλαμιστές

Η απάντηση της κτηματικής υπηρεσίας

Την ώρα που χριστιανικά σύμβολα στη Λέσβο, καταστρέφονται από φανατικούς ισλαμιστές , οι αρχές του νησιού έρχονται να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα. Ο σταυρός που είχε στηθεί στην περιοχή Απέλη, αυτή τη φορά έπεσε θύμα του κρατικού παραλογισμού. 

Από τότε που στήθηκε ένας σταυρός , ύψους περίπου δύο μέτρων , στην ακτή Απέλη - και για έναν ολόκληρο μήνα - το χριστιανικό σύμβολο, δεν ενοχλούσε κανέναν, εκτός από τους φανατικούς ισλαμιστές που, στις αρχές Οκτωβρίου, το κατέστρεψαν. Όταν, όμως, οι κάτοικοι του νησιού αποπειράθηκαν να τον ξαναφτιάξουν, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις αρχές! 

Η επιβολή του νόμου, από το Ελληνικό Δημόσιο, φαίνεται να εξαντλείται στην επανατοποθέτηση ενός καινούριου σταυρού, στη συγκεκριμένη παραλία. Παρεμβαίνοντας, η Κτηματική Υπηρεσία του νησιού, έρχεται - τώρα- να θέσει θέμα παράνομης δόμησης σε ζώνη Αιγιαλού! 

Η απάντηση της κτηματικής υπηρεσίας στο Star 

«Το αρχικό έργο το οποίο και κατεστράφη από αγνώστους, ήταν εντός Αιγιαλού. Μετά την καταστροφή του, συντάχτηκε πρωτόκολλο κατεδάφισης και απομάκρυνσης υλικών, το οποίο κοινοποιήθηκε αρμοδίως».    

Οι κάτοικοι του νησιού παρακολουθούν, ανήμποροι να αντιδράσουν , την καταστροφή χριστιανικών συμβόλων στο νησί τους, που τείνει να γίνει σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. 

Οι άγνωστοι, που ισοπέδωσαν το εκκλησάκι,  κατάφεραν να διαφύγουν αθέατοι, παρ' όλο που οι αστυνομικοί διενεργούν τακτικές περιπολίες στην περιοχή. Οι μάχη κατοίκων του νησιού να υπερασπιστούν τα σύμβολα του Χριστιανισμού, που  στοχοποιούνται, από κάποιους , στο όνομα του Ισλάμ, συνεχίζεται.

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top