O Εισαγγελέας καλεί Δούρου, Ψινάκη και άλλα 18 άτομα για τη φωτιά στο Μάτι

Θα δώσουν εξηγήσεις για τους 99 νεκρούς

Δούρου - Ψινάκης

Δυόμιση μήνες μετά την τραγωδία στο Μάτι, ο εισαγγελέας καλεί 20 πρόσωπα για να δώσουν εξηγήσεις για τους 99 νεκρούς στο Μάτι. 

Μεταξύ αυτών η Ρένα Δούρου, ο Ηλίας Ψινάκης, ο Ευάγγελος Μπουρνούς και ο Ιωάννης Καπάκης.  Καλούνται επίσης οι πρώην επικεφαλής ΕΛ.ΑΣ και Πυροσβεστικής προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κλήθηκε σε εξηγήσεις με την ιδιότητα της υπόπτου μαζί με ακόμα δέκα πρόσωπα και για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας στην Μάνδρα.

Η Ρένα Δούρου δήλωσε έτοιμη και πρόθυμη να συμβάλλει στην διερεύνηση της υπόθεσης και μάλιστα ζητά να κινηθούν όλες οι διαδικασίες τάχιστα.

«Ο σεβασμός στη μνήμη των θυμάτων και στον πόνο των οικογενειών τους απαιτεί μια τέτοια υπόθεση υψίστης σπουδαιότητας, όπως είναι η έρευνα της Δικαιοσύνης για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική, να προχωρήσει με ρυθμούς διαφορετικούς.

Διαφορετικούς από τους αργούς ρυθμούς που έχουμε συνηθίσει σε σχέση με μεγάλες υποθέσεις δημοσίου συμφέροντος, υποθέσεις που συνέβαλαν καθοριστικά στη κρίση χρέους της χώρας μας.

Με ιδιαίτερη ανακούφιση θα συμβάλλω στην ανεύρεση των αιτιών και στη διαλεύκανση των ευθυνών της τραγωδίας του Ιουλίου.

Οφείλω ωστόσο να σημειώσω ότι ο Β’ βαθμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι Περιφέρειες, σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, δεν έχουν επιχειρησιακή ευθύνη στην κατάσβεση των πυρκαγιών», δήλωσε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top