Τζιχαντιστές πίσω από τη σφαγή των τριών γυναικών στον Έβρο;

Ένα από τα θύματα αντιστάθηκε και προσπάθησε να ξεφύγει

Πρώτη Δημοσίευση: 08.34

Ανάστατη είναι η τοπική κοινωνία του Έβρου μετά από τη φρικτή δολοφονία των τριών γυναικών στην περιοχή του Πραγγίου, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία. Οι κάτοικοι της περιοχής εκφράζουν φόβους ότι πιθανόν πίσω από την ομαδική δολοφονία να βρίσκονται Τζιχαντιστές, όμως η αστυνομία θεωρεί ότι οι λόγοι του στυγερού εγκλήματος ήταν οικονομικοί. 

Συγκεκριμένα στελέχη της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση εκτιμούν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον δύο, κατά πάσα πιθανότητα διακινητές, οι οποίοι έσφαξαν τις τρεις γυναίκες για παραδειγματισμό, θέλοντας να στείλουν μήνυμα σε άλλα παράνομα κυκλώματα διακινητών για το τι περιμένει όποιον είναι κακοπληρωτής ή αθετήσει την οικονομική συμφωνία μαζί τους. 

Δεμένες και μαχαιρωμένες μέσα στους θάμνους βρέθηκαν οι γυναίκες στον Έβρο

Τρεις γυναίκες νεκρές μέσα σε χωράφι - Δολοφονήθηκαν με μαχαίρι

Άλλωστε το σημείο στο οποίο βρέθηκαν νεκρές οι γυναίκες θεωρείται πέρασμα που χρησιμοποιούν οι λαθροδιακινητές και πηγές της αστυνομίας εκτιμούν ότι οι γυναίκες δολοφονήθηκαν γιατί ήταν ασυνεπείς σε κάποια συναλλαγή τους με το κύκλωμα δουλεμπόρων. 

Ωστόσο, η μαζική αυτή δολοφονία έχει σπείρει τον φόβο στο χωριό και στους κατοίκους του, οι οποίοι έχουν πειστεί ότι οι λόγοι του εγκλήματος ήταν θρησκευτικοί, αφού βρέθηκαν πάνω στις γυναίκες χρήματα και άλλα πολύτιμα προσωπικά αντικείμενα. 

Μάλιστα ο κοινοτάρχης Πυθίου, Θεοχάρης Θεοχαρίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα οι μεταναστευτικές ροές έχουν αυξηθεί στην περιοχή, με την κατάσταση να έχει γίνει απελπιστική για τους κατοίκους. 

Τι αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αλεξανδρούπολης, Παύλο Παυλίδη, οι τρεις γυναίκες δολοφονήθηκαν πριν από περίπου έξι μέρες. Οι δράστες τις έσφαξαν με μαχαίρι στρατιωτικού τύπου που χρησιμοποιούν ακόμα και δύτες, το οποίο βρέθηκε δίπλα σε μια από τις γυναίκες και μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια. 

Τα θύματα φέρουν βαθιά χτυπήματα από μαχαίρι στον λαιμό και στο στήθος. Οι δύο από τις τρεις γυναίκες είχαν δεμένα τα χέρια και τα πόδια και εντοπίστηκαν σε απόσταση λίγων μέτρων από την πρώτη γυναίκα, τη μεγαλύτερη σε ηλικία. Αυτή φέρεται να αντιστάθηκε στους δράστες και να προσπάθησε να διαφύγει, με τους δράστες να την κυνηγούν, καθώς φέρει πέντε τραύματα από μαχαίρι στην πλάτη της. 

Στο σημείο εντοπίστηκε ένα ακόμα αιχμηρό αντικείμενο και εξετάζεται μήπως ανήκει και αυτό στους δράστες. 

Η ηλικία της μίας γυναίκας είναι 25 – 30 ετών, η δεύτερη είναι μικρότερη γύρω στα 20 – 25 και η τρίτη είναι ανήλική.  Κατά πάσα πιθανότητα ήταν από τη Συρία, βρέθηκαν ντυμένες, ενώ εικάζεται ότι έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top