Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα λιμενικό, Κυριάκο Παπαδόπουλο

«Έφυγε» ξαφνικά σε ηλικία 44 ετών

Δείτε στο video το trailer του ντοκιμαντέρ της Δάφνης Ματζιαράκη, «4.1 miles», στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη θα ψαλεί σήμερα στις 16:30 η εξόδιος ακολουθία του υποπλοίαρχου του Λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου, ο οποίος «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 44 ετών από ανακοπή. 

Πέθανε από ανακοπή ο ήρωας λιμενικός που έσωσε 5.000 ανθρώπους στη Λέσβο

Η κηδεία του θα γίνει με δαπάνη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, ως ύστατος φόρος τιμής στον ήρωα, ο οποίος με την αφοσίωσή του στο καθήκον, την ανιδιοτέλεια και την αγωνιστικότητά του είχε διασώσει χιλιάδες  μετανάστες που έφταναν στα παράλια του νησιού όταν ξέσπασε η προσφυγική κρίση. 

Στην εξόδιο ακολουθία θα παραβρεθεί ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και νησιωτικής πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας. 

Στον εκλιπόντα θα αποδοθούν τιμές εν ενεργεία αξιωματικού, ενώ θα παραστεί η στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος. 

Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μεσίστιες θα κυματίζουν σήμερα οι σημαίες σε όλες τις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων που εδρεύουν στη νήσο Λέσβο προς τιμή του υποπλοιάρχου του Λιμενικού Σώματος Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Η οικογένεια του Κυριάκου Παπαδόπουλου ζητά αντί για στεφάνια να κατατεθούν χρήματα στο «Χαμόγελο του παιδιού» για τους σκοπούς του οποίου ο Κυριάκος είχε στρατευτεί και δεν επιθυμεί την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων στην εκκλησία και το νεκροταφείο, όπου θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία.

Ποιος ήταν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, πρωτοστάτησε στους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, την περίοδο 2015-2016, δίνοντας μάχη με το χρόνο κάτω από αντίξοες συνθήκες, προκειμένου να σώσει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές.

Τουλάχιστον 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οφείλουν τη ζωή τους σε αυτόν τον άνθρωπο

Ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών, ταγμένος σε όλη του τη ζωή να υπηρετεί στα σύνορα, πρώτα στον Μόλυβο κι ύστερα στη Μυτιλήνη.

Η οικογένειά του ήταν πρόσφυγες από τη Νικομήδεια. Ο πατέρας του ήταν μάστορας της μεταλλοτεχνίας και ο ίδιος μεγάλωσε σε μια λαϊκή γειτονιά της Μυτιλήνης.  Αποφοίτησε από τη Σχολή Εμποροπλοιάρχων των Οινουσσών, ναυτολογήθηκε πρώτα σε πλοίο του Εμπορικού Ναυτικού κι από εκεί κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα.

Για τη δράση του είχε τιμηθεί από την Ακαδημία Αθηνών και την ελληνική πολιτεία, ενώ διεκδίκησε και το χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ «4.1 miles» στο οποίο «πρωταγωνίστησε».  
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top