Ζάκυνθος: «Αθωώθηκα, αλλά ο κόσμος δε με πιστεύει»

Τι λέει στο Star ο πατέρας που κατηγορήθηκε για τον βιασμό των παιδιών του

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα"

Χρειάστηκαν 10 μήνες για να αποκαλυφθεί η αλήθεια όσον αφορά στην υπόθεση του 52χρονου πατέρα, ο οποίος κατηγορήθηκε από τις δύο κόρες του ότι ασέλγησε σε βάρος τους και τις βίασε. 

Το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πύργου, έκρινε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο για τη φερόμενη πράξη του βιασμού και της αιμομιξίας για τη μία κόρη και κατά πλειοψηφία για τη δεύτερη. 

Ο ίδιος μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και εξομολογήθηκε ότι ακόμα κι αν δικαιώθηκε, ο ίδιος αισθάνεται ότι δεν μπορεί αποβάλει το στίγμα από πάνω του. 

«Παρ’ όλο που βγήκα από τη φυλακή μέσα μου πονάω. Δεν ξέρω αν θα μπορέσω με τον χρόνο να το ξεπεράσω, αλλά χαίρομαι που φανερώθηκε η αλήθεια. Αντιμετώπισα βέβαια προβλήματα με τον κόσμο, γιατί ακόμα πιστεύει ότι αν και αθωώθηκαν κάτι συμβαίνει», είπε ο 52χρονος πατέρας. 

Όπως είπε, η κόρη του τον κατηγόρησε για ασέλγεια γιατί ήθελε να τον εκδικηθεί. Όπως αποδείχθηκε το παιδί είχε υποστεί παρενόχληση από τον παππού του και μάλιστα ο πατέρας είχε βάλει και κάμερες για να τον πιάσει στα πράσα. Όμως δεν τον κατέδωσε στην αστυνομία, γιατί όπως είπε εκείνη την εποχή παντρευόταν η μεγάλη του κόρη και θα της χαλούσε τον γάμο της. 

«Δε με συγχώρεσε που δεν κατήγγειλα τον παππού κι επίσης εξοργίστηκε γιατί δεν ενέκρινα τη σχέση που είχε. Γι’ αυτό το λόγο αποφάσισε να πει ένα τόσο μεγάλο ψέμα και να περάσω δέκα μήνες στη φυλακή», είπε και πρόσθεσε:

«Οι συγχωριανοί μου με το που άκουσαν τις κατηγορίες με καταδίκασαν. Δεν είχαν ούτε μία αμφιβολία και δεν περίμεναν την απόφαση του δικαστηρίου. Με καταδίκασαν και συνεχίζουν ακόμα να με θεωρούν ένοχο», είπε. 

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ζάκυνθο. Στην Αστυνομία είχε φτάσει η καταγγελία, σύμφωνα με την οποία, ένα κοριτσάκι είχε πέσει επανειλημμένα θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, από τον ίδιο τον πατέρα του. 

Το κοριτσάκι εξετάστηκε από γιατρό και παιδοψυχολόγο, οι οποίοι ενημέρωσαν τους αστυνομικούς και στη συνέχεια ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ζακύνθου, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον φερόμενο ως δράστη. 

Ο άνδρας κατηγορήθηκε για ασέλγεια και αιμομιξία και για τις δύο κόρες, συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Δικαστικό Μέγαρο Ζακύνθου, όπου απολογήθηκε στον ανακριτή και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα προφυλακίστηκε.

Η ιατροδικαστική εξέταση όμως δεν επιβεβαίωσε τις κατηγορίες. Παρ’ όλ’ αυτά μια φίλη της κόρης του κατέθεσε ότι είχε δει τον κατηγορούμενο να τη χαϊδεύει με αποτέλεσμα ο άνδρας να οδηγηθεί στη φυλακή. 

Στο δικαστήριο όμως που έγινε πριν από λίγες μέρες, το κορίτσι αναίρεσε την αρχική της κατάθεση και είπε ότι δεν ισχύει αυτό που ισχυρίστηκε και πως η φίλη της, της είπε να καταθέσει όσα υποστήριξε. 

Ο 52χρονος κρίθηκε αθώος. Πλέον έχει φύγει από το νησί του και προσπαθεί με τη στήριξη της συζύγου και τον υπόλοιπων παιδιών του να συνεχίσει τη ζωή του. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top