Μισό χωριό στην Ευρυτανία έχει ξεσπιτωθεί λόγω καθίζησης

Έκλεισε ο γύρος της Αρβανιτιάς λόγω κατολίσθησης

Δεκατέσσερα χρόνια, τώρα, οι κάτοικοι στο χωριό Παλαιοκατούνα, στην Δυτική  Ευρυτανία, ζουν με το φόβο ότι θα τους έρθει το ταβάνι στο κεφάλι...τα περισσότερα σπίτια στο χωριό, έχουν υποστεί ζημιές και αυτό εξαιτίας της καθίζησης του εδάφους.

«Πριν 15 χρόνια είχα κάνει αίτηση στη Μηχανική Υπηρεσία και είχε έρθει ένας μηχανικός και είχε δει το ρήγμα - λίγο ήταν τότε - και είχε πει αν το δεις ν' ανοίγει περισσότερο να φύγεις από το σπίτι. Να πάω που του λέω. Α, δεν ξέρω... Στοκάρουμε, κολλάμε και την άλλη χρονιά πάλι τα ίδια» είπε στο Star ένας κάτοικος. 

Κάθε χρόνο υποχωρεί το έδαφος όλο και περισσότερο

Όταν το 2004 άρχισε να υποχωρεί το έδαφος σε διάφορα σημεία του χωριού οι κάτοικοι θορυβήθηκαν. Ξαφνικά είδαν τα σπίτια τους να γεμίζουν ρήγματα ενώ σοβάδες έπεφταν από τα ταβάνια.  Κάποιοι αναγκάστηκαν να τα εγκαταλείψουν. 

Έκλεισε ο γύρος της Αρβανιτιάς λόγω κατολίσθησης

Μία από τις ομορφότερες διαδρομές στο Ναύπλιο, τον Γύρο της Αρβανιτιάς, που ενώνει την Αργολική πρωτεύουσα με την ομώνυμη παραλία αποφάσισαν να αποκλείσουν οι αρχές μετά και τη νέα κατολίσθηση.  Βράχια αποκολλήθηκαν, περίπου στο μέσο της περιπατητικής διαδρομής και ουσιαστικά έκοψαν τον πεζόδρομο στα δύο. Τον Ιούνιο του 2018 είχε σημειωθεί και πάλι μεγάλη κατολίσθηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top