Τορπίλη Καμμένου για ΑΟΖ κατά τη διάρκεια άσκησης

Αλωνίζουν ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο

Ανησυχίες εκφράζουν ανοιχτά οι Βρυξέλλες και μάλιστα από τα πλέον αρμόδια χείλη- για αναζωπύρωση της έντασης στα Βαλκάνια, λόγω πιθανής εμπλοκής στο Σκοπιανό, μετά το δημοψήφισμα. 

Ο Πάνος Καμμένος παρακολούθησε από τη φρεγάτα «Ψαρά», την έναρξη της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων». Η άσκηση έχει ως σενάριο την ανακατάληψη πλοίου, και την αντιμετώπιση εχθρικής προσβολής από αέρα. 

Ο υπουργός Άμυνας ήταν όμως αυτός που έριξε τορπίλη

 «Μέσα στους επόμενους μήνες ξεκινά η εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου και ιδιαίτερα του φυσικού αερίου. Αυτό σημαίνει ότι θα γίνει άμεσα η αναγνώριση της ΑΟΖ» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. 

Η Τουρκία αντιδρά σε υψηλούς τόνους για το θέμα της ΑΟΖ. Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας σημείωσε ότι η χώρα μας είναι ο πλέον αξιόπιστος σύμμαχος του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

 «Αναλαμβάνουμε, λοιπόν, την ευθύνη μιας περιοχής, ιδιαίτερα αυτής που είναι μεταξύ της Κρήτης, του Σουέζ, της Κύπρου και της Μάλτας, όπου γίνεται η μεγαλύτερη διακίνηση παράνομων όπλων, πετρελαίου, ναρκωτικών, που χρηματοδοτεί την τρομοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά. 


Αλωνίζουν ρωσικά υποβρύχια στη Μεσόγειο- ανησυχία στις Βρυξέλλες

Έξι ρωσικά υδριβικά υποβρύχια κλάσης «Κίλο» που περιπολούν στην Ανατολική Μεσόγειο, προκαλούν αυξημένη επαγρύπνηση στο ΝΑΤΟ. 

Καθώς η Ρωσία μετά των αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία, καραδοκεί και για τα δυτικά Βαλκάνια, με αφορμή το Μακεδονικό. Τα υποβρύχια αυτά είναι εφοδιασμένα με βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς τύπου Kalibr, ικανούς να πλήξουν οποιαδήποτε ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

«Αυτό είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ανησυχία σ' εμένα και είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ανησυχία στους εταίρους και τους φίλους μου στο NATO» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ναύαρχος επικεφαλής στρατηγείου ΝΑΤΟ στη Νάπολι Τζέημς Φόγκο.


Φόβοι Γιούνκερ για αναζωπύρωση των επιχειρήσεων στα Βαλκάνια

17 χρόνια μετά τις τελευταίες συγκρούσεις, οι Βρυξέλλες ανησυχούν για αναζωπύρωση του μετώπου, με αφορμή την εμπλοκή που διαφαίνεται μετά το δημοψήφισμα στη ΦΥΡΟΜ. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top