H δολοφονία Φύσσα από τον Ρουπακιά σε video λεπτό προς λεπτό

Οργανωμένη η ενέργεια των μελών της Χρυσής Αυγής σύμφωνα με ερευνητές

Τη λεπτό προς λεπτό αναπαράσταση όσων διαδραματίστηκαν το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου στο Κερατσίνι κατά τη δολοφονία του Παύλου  Φύσσα καταγράφει video της ερευνητικής  ομάδας  Forensic Architecture, με έδρα το Λονδίνο. 

Στο video επιβεβαιώνεται ο προμελετημένος χαρακτήρας της δολοφονικής επίθεσης και η αυστηρά ιεραρχικά δομημένη δράση της Χρυσής Αυγής. 

Τα μέλη τις Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στην καφετέρια Κοράλλι, στο Κερατσίνι, επικοινώνησαν με τον πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη ο οποίος με τη σειρά του επικοινώνησε με τον βουλευτή Γιάννη Λαγό που  κατόπιν επικοινωνίας με τον δικηγόρο της οργάνωσης, ενημέρωσε τον Μιχαλολιάκο. Στη συνέχεια τα τηλεφωνήματα ακολουθούν αντίστροφη πορεία, με τον Γιώργο Πατέλη να στέλνει ομαδικό μήνυμα για τη συγκρότηση Τάγματος Εφόδου. Μέσα σε 20 λεπτά είχε συγκροτηθεί η ομάδα κρούσης, αποτελούμενη  από οκτώ μηχανές και δύο  αυτοκίνητα, το ένα εκ των οποίων του Γιώργου Ρουπακιά

Κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν την παρέα του μουσικού να προσπαθεί να διαφύγει από την επίθεση των χρυσαυγιτών, ενώ, όταν ο Παύλος Φύσσας και δύο ακόμα φίλοι του,  έμειναν πίσω, δέχονταν επιθέσεις κατά κύματα από το Τάγμα Εφόδου, που ανέμενε την άφιξη του Γ. Ρουπακιά.

Στο video καταγράφονται ερωτήματα για τους αστυνομικούς  της ομάδας ΔΙΑΣ  που κλήθηκαν να επέμβουν με εντολή του Κέντρου Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας,  καθώς  προκύπτει σημαντικό χρονικό κενό μεταξύ του χρόνου κατά τον οποίον βρίσκονταν ήδη στο Κερατσίνι και του χρόνου κατά τον οποίον έλαβαν σήμα, αλλά και ότι  δεν διαβίβασαν την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε εκεί στο κέντρο επιχειρήσεων.    

Ο Γιώργος Ρουπακιάς εμφανίζεται να πετάγεται μπροστά από δύο αστυνομικούς για να καταφέρει τα θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον Φύσσα, ενώ  από τα στοιχεία που παρουσίασε το ερευνητικό κέντρο με έδρα το Λονδίνο επιβεβαιώνονται  οι αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνιών που προηγήθηκαν  από τη βάση της οργάνωσης προς την κορυφή και αντιστρόφως. 

Τα στοιχεία του Forensic Architecture επιβεβαιώνουν ότι ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος, δήλωσε η Ελευθερία Τομπατζόγλου, δικηγόρος της Πολιτικής Αγωγής. 

Δείτε το βίντεο του Forensic Architecture. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top