Πάγωσε η μετάθεση του φρουρού της πρεσβείας του Ιράν – Έχασε τη σύζυγό του

Το προσωπικό δράμα που περνούσε αλλά δεν το έλεγε

Δείτε εδώ ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Πρώτη δημοσίευση: 13:01

Ματαιώθηκε η μετάθεση του ειδικού φρουρού της πρεσβείας του Ιράν αφότου έγινε γνωστό το προσωπικό δράμα που περνούσε.

Ο αστυνομικός που την ημέρα της επίθεσης του «Ρουβίκωνα» στην πρεσβεία εκτελούσε χρέη σκοπού, είχε δεχτεί αρνητικά σχόλια για τον τρόπο αντίδρασής του, με αποτέλεσμα να μετακινηθεί στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο κανείς δε γνώριζε τον Γολγοθά που ανέβαινε, καθώς την ημέρα της επίθεσης η 37χρονη σύζυγός του νοσηλευόταν σε κωματώδη κατάσταση, ενώ λίγες ημέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή, νικημένη από τον καρκίνο.

Πέθανε η σύζυγος του φρουρού της επίθεσης Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν

Πρεσβεία Ιράν

Την γνωστοποίηση του δράματός του, πραγματοποίησε με ανακοίνωσή του το Σωματείο Ειδικών Φρουρών, αναφερόμενο στην αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια που επέδειξε ο εν λόγω αστυνομικός.

Μετά την ανακοίνωση, με νεότερη εντολή της ΓΑΔΑ «πάγωσε» η μετακίνηση του ενστόλου στις πεζές περιπολίες στο κέντρο της Αθήνας.

Η μετακίνηση του αστυνομικού είχε αποφασιστεί στο πλαίσιο της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που ήταν σε εξέλιξη για όσα ακολούθησαν την επίθεση του Ρουβίκωνα στην πρεσβεία του Ιράν τα ξημερώματα της 17ης Σεπτεμβρίου.

Παρά τη δυσμενή θέση στην οποία βρέθηκε, ο ειδικός φρουρός δεν επικαλέστηκε το προσωπικό-οικογενειακό δράμα που ζούσε προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.

Πρεσβεία Ιράν

ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΤΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΡΟΥΡΩΝ

Δυστυχώς η ζωή μας επιφυλάσσει την τελευταία κουβέντα στα γεγονότα, έχοντας τη δύναμη να ξεσκεπάζει την ανθρώπινη υποκρισία και υπεροψία, έχοντας τη δυνατότητα να υπερβαίνει τη μικροψυχία και την απανθρωπιά, παράλληλα όμως να αποκαλύπτει το μεγαλείο της υπομονής, της καρτερικότητας, της αξιοπρέπειας!

Αναφερόμαστε στον “πρωταγωνιστή” της “επιδρομής “στην Πρεσβεία του Ιράν του οποίου το μεγαλείο της ψυχής του, αδιαφόρησε για τις “σειρήνες’ των επικριτών του, αδιαφόρησε ακόμα και για τους βιαστικούς τιμωρούς του, χωρίς να ξεπουλήσει τον προσωπικό Γολγοθά του με τα “αργύρια” της λύπησης, σηκώνοντας δύο σταυρούς έναν τον προσωπικό του και έναν της υπηρεσιακής διαπόμπευσης.

Κανένας δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει, κανένας δεν ήταν υποχρεωμένος να γνωρίζει, ΕΚΤΟΣ από εκείνους που τον τιμώρησαν, εκτός από εκείνους που έδωσαν την εντολή μετακίνησης, εκτός από αυτούς που τη διέταξαν, ενώ θα έπρεπε να τον στηρίζουν και να τον προστατεύουν !

Διαμηνύουμε σε κάθε πλευρά, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες , την απαίτηση να εγκαταλειφθεί από την Διοίκηση η απαράδεκτη συμπεριφορά της αντιμετώπισης των χαμηλόβαθμών ως RES (πράγμα) παίρνοντας πίσω την άδικη και αναχρονιστική διαταγή της μετακίνησης.

Εμείς ζητούμε ταπεινά «συγγνώμη» από τον συνάδελφο αισθανόμενοι ότι είναι το ελάχιστο που οφείλουμε απέναντι στο μεγαλείο της ανθρώπινης αξιοπρέπειάς του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top