«Όχι» του ΣτΕ στην Ένωση Αθέων να κατέβουν οι εικόνες από την αίθουσα

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το μάθημα των Θρησκευτικών

Στε Ένωση Αθέων θρησκευτικά

Συζητήθηκαν σήμερα στην Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ακύρωσης για το μάθημα των θρησκευτικών σε όλη τη σχολική βαθμίδα. 

Στην έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο προεδρεύων του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αθανάσιος Ράντος ανακοίνωσε ότι με παρεμπίπτουσα απόφαση του δικαστηρίου απερρίφθη, κατά πλειοψηφία 30 υπέρ έναντι 6 κατά, το αίτημα της Ένωσης Αθέων και πέντε προσφεύγοντων γονέων που ζητούσαν να αφαιρεθούν τα θρησκευτικά σύμβολα (εικόνα της Παναγίας) από τη δικαστική αίθουσα.

Η σύμβουλος Επικρατείας, Παρασκευή Μπραίμη, ανέπτυξε την εισήγησή της και εξέθεσε τους ισχυρισμούς των αντίθετων αιτήσεων ακυρώσεως, για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ένωση Αθέων σε ΣτΕ: Να αφαιρεθούν από την αίθουσα τα θρησκευτικά σύμβολα

Τέθηκαν ζητήματα όπως:

-Παραβίασης του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) και του διεθνούς σύμφωνου για τα δικαιώματα του παιδιού

-Μη πρόβλεψη απαλλαγής των μαθητών από τον Εκκλησιασμό

-Με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται οι μαθητές από την πρωινή προσευχή χωρίς περαιτέρω αναφορά στους λόγους εξαίρεσης -Το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να είναι ομολογιακό ή θρησκειολογικό

Τη διαδικασία παρακολούθησε το Jason-Αντιγόνη. 

Η Ολομέλεια επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.

 

Του Κωνσταντίνου Γεώργιζα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top