Τα πέντε τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα

Η χώρα μας συνεχίζει να κατέχει τη θλιβερή πρωτιά

Μπορεί σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΕ οι θάνατοι από τροχαία να μειώθηκαν το διάστημα 2010 – 2017, όμως ο φόρος αίματος που πληρώνουμε καθημερινά στην άσφαλτο είναι ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη. 

Την περίοδο αυτή τα θανατηφόρα τροχαία μειώθηκαν στην Ελλάδα κατά 41%, παρ’ όλ’ αυτά μόνο το 2017 καταγράφηκαν 69 θάνατοι από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκων. 

Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Ούτε Έναν Θάνατο Στον Δρόμο, το star.gr παρουσιάζει τα πέντε τροχαία δυστυχήματα που συγκλόνισαν το πανελλήνιο. 

26 Φεβρουαρίου 2017: Το τροχαίο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας με την Πόρσε

Το τροχαίο με την Porsche

Ήταν παραμονές Καθαράς Δευτέρας. Η οικογένεια του Υπάτιου Πατμάνογλου πήγαινε στην Πτολεμαΐδα για ολιγοήμερες διακοπές ενόψει της Καθαράς Δευτέρας. Ο οδηγός στάθμευσε για λίγα λεπτά σε πάρκινγκ της Εθνικής Οδού όταν ξαφνικά η Porsche που οδηγούσε ο γιος του ιδιοκτήτη των Jumbo έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητό του. Νεκροί ανασύρθηκαν η σύζυγός του και ο τριών ετών γιο του, όπως επίσης ο γιος του επιχειρηματία και ο φίλος του που καθόταν στη θέση του συνοδηγού. 

17 Μαρτίου 2013: Το τροχαίο με τον Τόμας Πρωτόπαπα

Το τροχαίο του Πρωτόπαπα

Στις 17 Μαρτίου 2013, ο νεαρός ηθοποιός Τόμας Πρωτόπαπας κινείται με το μικρό αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό για να πάει στο στούντιο, όπου είχε γύρισμα. Ο ηθοποιός σταματά στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης για λόγους που δεν έχουν μέχρι σήμερα διευκρινιστεί. Ξαφνικά ένα βαν της Αττικής Οδού, ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο του ηθοποιού. Ο Τόμας Πρωτόπαπας μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τέσσερις μέρες μετά από σκληρή μάχη εξέπνευσε. 

18 Φεβρουαρίου 2016: Το τροχαίο του Παντελή Παντελίδη

Το τροχαίο του Παντελίδη

Το πρωί της 18ης Φεβρουαρίου του 2016 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την είδηση του θανάτου του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι είναι αλήθεια. Το τζιπ που οδηγούσε ο τραγουδιστής ξέφυγε από την πορεία του και προσέκρουσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στις προστατευτικές μπάρες στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίως, βυθίζοντας στο πένθος τους χιλιάδες θαυμαστές του. Η κηδεία του πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία της Νέας Ιωνίας όπου η σορός του τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. 

3 Ιανουαρίου 2018: Ο θάνατος του μελλόνυμφου ζευγαριού στην Κρήτη

Το τροχαίου του ζευγαριού στην Κρήτη

Στην αυγή της νέας χρονιάς ένα ακόμα θανατηφόρο τροχαίο γίνεται στην Κρήτη. Αυτή τη φορά η άσφαλτος βάφτηκε με το αίμα δύο νέων ερωτευμένων παιδιών που ετοιμάζονταν να παντρευτούν. Στην Εθνική Οδό Ηρακλείου - Ρεθύμνου, στο ύψος της Αγίας Πελαγίας, το αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 23χρονος εμβολίστηκε από άλλο ΙΧ που κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα. Στο αυτοκίνητο του νεαρού βρίσκονταν η αρραβωνιαστικιά του, οι γονείς και η αδελφή της, ενώ λίγα μέτρα πιο μπροστά προπορευόταν το αυτοκίνητο των γονιών του νεαρού. Από τις στραπατσαρισμένες λαμαρίνες βγήκαν νεκροί το ζευγάρι και η μητέρα της κοπέλας, ενώ ο πατέρας και η αδελφή της νοσηλεύτηκαν για πολλές μέρες στο νοσοκομείο.  

13 Απριλίου 2003: 21 μαθητές νεκροί στα Τέμπη

Το τροχαίο στα Τέμπη

Άσβηστη παραμένει στη μνήμη των περισσοτέρων η τραγωδία με τους 21 νεκρούς μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας στα Τέμπη. Οι μαθητές επέστρεφαν από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα. Στις 19:30 από το αντίθετο ρεύμα ερχόταν μια νταλίκα φορτωμένη με νοβοπάν. Τα νοβοπάν και οι λαμαρίνες γλίστρησαν κι άρχισαν να πέφτουν στον δρόμο και πάνω στο λεωφορείο. Τα νοβοπάν «θέρισαν ολόκληρη την αριστερή πτέρυγα του λεωφορείου, σκοτώνοντας 21 από τους μαθητές. 

4 Οκτωβρίου 1999: Η αιματοβαμμένη επιστροφή των οπαδών του ΠΑΟΚ

Το τροχαίο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ

Διώροφο τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν 77 οπαδοί του ΠΑΟΚ προσπάθησε στις 4 Οκτωβρίου του 1999 να προσπεράσει προπορευόμενο όχημα. Ο οδηγός δεν πρόλαβε, βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούστηκε με φορτηγό το οποίο είχε κατεύθυνση προς τη Λάρισα. Το λεωφορείο ανετράπη κι έπεσε σε χαράδρα οχτώ μέτρων, με αποτέλεσμα να πεθάνουν έξι οπαδοί, μέλη του Σωματείου Φίλων ΠΑΟΚ Κορδελιού. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top