Ο πόνος στο Μάτι δεν έχει τέλος: «Έχασα όλη μου τη ζωή σε 15 λεπτά»

Οι κάτοικοι αναζητούν ελπίδα ακόμα και στα πιο μικρά πράγματα

Ενάμιση μήνα μετά από τη «μαύρη» Δευτέρα της 23ης Ιουλίου που η φωτιά έκανε στάχτη το Μάτι, οι κάτοικοι παλεύουν ακόμα να ορθοποδήσουν, να πάρουν τη ζωή τους και πάλι τα χέρια τους και να αναγεννηθούν μέσα από τις στάχτες, παίρνοντας ελπίδα από τα πιο μικρά πράγματα. 

Ανάμεσά τους, ο Αναστάσης και η Θεοδώρα που είχαν την τύχη την ημέρα της φωτιάς να μην βρίσκονταν στο σπίτι τους, το οποίο όμως έγινε στάχτη. 

«Δεν έχουμε πλέον κανένα ενθύμιο από το παρελθόν. Δεν έχουμε μια φωτογραφία των παιδιών μας όταν ήταν μωρά. Όλες οι αναμνήσεις μας πια είναι χαραγμένες μόνο στο μυαλό μας», είπε ο Αναστάσης στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τη ρεπόρτερ Εύη Γιαρκιά. 

Όταν επέστρεψαν το σπίτι τους είχε καεί ολοσχερώς. Μαζεύοντας τα υπάρχοντά τους μέσα σε κουβάδες για να τα πετάξουν, βρήκαν ένα σημάδι ελπίδας για να σφίξουν τα δόντια και να παλέψουν να ξαναστήσουν τη ζωή τους. 

«Είχα χάσει εδώ κι ένα χρόνο τη βέρα μου. Ξαφνικά την ώρα που πετούσαμε πράγματα, η κουνιάδα μου είδε κάτι να γυαλίζει και μου είπε “Αναστάση, να η βέρα σου”. Της απάντησα “δεν έχω βέρα”, αλλά τελικά όταν πλησίασα είδα ότι ήταν η βέρα του γάμου μου που την είχα χάσει», είπε. 

Πλέον όπως τόνισε δεν προγραμματίζει τίποτα. 

«Δεν μπορώ να προγραμματίσω τίποτα. Μέσα σε 15 λεπτά ανατράπηκε όλη η ζωή μου, οπότε τι να προγραμματίσω;», αναρωτήθηκε. 

Η Φωτεινή από την άλλη με δάκρυα στα μάτια νιώθει ότι βιώνει ένα καθημερινό πένθος. 

«Χάσαμε γείτονες, βλέπουμε σπίτια που είναι άδεια, καμένα παντού. Ζούμε το πένθος και στο σπίτι μας», είπε. 

Πάντως και οι δύο είναι αποφασισμένοι να ξαναφτιάξουν από την αρχή το σπίτι τους. 

«Είμαστε ζωντανοί, έχουμε την υγεία μας, είμαστε όλοι μαζί και έχω δώσει υπόσχεση στον εαυτό μου και στα παιδιά μου να ξαναφτιάξω το σπίτι μας. Μπορεί να μην είναι όπως πριν, αλλά μπορεί να είναι και καλύτερο. Ο Θεός μου στέλνει σημάδια για να μην πάψω να ελπίζω», είπε. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top