Το Μάτι παίρνει και πάλι ζωή: Τουρνουά beach volley στη μνήμη των θυμάτων

Το 1ο τουρνουά «Πάρις Κατσουλάκης» - Παρών Παπαλουκάς και Διαμαντίδης

Οι μνήμες κάτι παραπάνω από νωπές.

Πριν από έναν μήνα, στις 23 Ιουλίου 2018, το Μάτι έζησε μια από τις χειρότερες τραγωδίες των τελευταίων δεκαετιών, με τους νεκρούς πλέον να έχουν φτάσει τους 98.

Κανείς δε θέλει να ξεχάσει. Αλλά και κανείς δε θέλει η πρωτοφανής τραγωδία να «σβήσει» τη ζωή από την περιοχή. «Τίποτα δε θα είναι όπως παλιά» λένε πολλοί. Ίσως. Οι νέοι της περιοχής, όμως, δείχνουν αποφασισμένοι να «γεννήσουν» μια καινούργια αρχή για τον τόπο, γνωρίζοντας φυσικά ότι τέτοιες πληγές θέλουν χρόνο αλλά και προσπάθεια για να επουλωθούν.

Και όσο και αν - ενδεχομένως - ακούγεται περίεργο, η αρχή για να επιστρέψει η ζωή στο Μάτι γίνεται με ένα τουρνουά beach volley. Το 1ο τουρνουά beach volley στο οποίο δίνει το παρών πλήθος κόσμου αλλά και κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού, όπως ο Θοδωρής Παπαλουκάς και ο Δημήτρης Διαμαντίδης.

O Θοδωρής Παπαλουκάς στο τουρνουά μπιτς βόλεϊ στο Μάτι

Η ιστορία πίσω από το τουρνουά

Κάθε χρόνο ο Πάρις Κατσουλάκης διοργάνωνε με πολύ μεράκι τουρνουά μπιτς βόλει στο λιμανάκι του Ματιού. Μάλιστα, την προηγούμενη της καταστροφικής πυρκαγιάς είχε μόλις ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρώτο τουρνουά της σεζόν.

Δυστυχώς, ο Πάρις μαζί με τη μητέρα του, τον πατέρα του και τη γιαγιά του ήταν ανάμεσα στους 26 ανθρώπους που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο μοιραίο οικόπεδο. Από την οικογένεια έμεινε μόνο ο 16χρονος αδερφός του, Δημήτρης.

Το τουρνουά θα διαρκέσει δύο μέρες, σήμερα, Σάββατο, και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου. Φυσικά χωρίς τις μουσικές και τα πάρτι που συνόδευαν τα τουρνουά προηγουμένων ετών.

Παρά τη μικρή προβολή, δεκάδες άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή. Ως φόρο τιμής στον Πάρι και τις υπόλοιπες ψυχές που έφυγαν άδικα από τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου. 

Όπως είναι λογικό, σε ένα τέτοιο τουρνουά, το σκορ και η νίκη λίγη σημασία έχουν. Όσους και να ρωτήσεις από αυτούς που δίνουν το παρών, αθλητές και θεατές, ένα πράγμα απαντούν: «Το μόνο που θέλουμε είναι πάρει ζωή και πάλι το Μάτι». Και κάνουν την ευχή, τα δάκρυά τους να «ποτίσουν» ένα καλύτερο αύριο για την περιοχή.

 

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top