Τριήμερο εθνικό πένθος για τον επισμηναγό Νικόλαο Βασιλείου

Σώθηκε ο συγκυβερνήτης - Έμπειροι πιλότοι και οι δύο

Πτώση αεροσκάφους της ΠΑ στη Σπάρτη: Νεκρός ο πιλότος
Πρώτη δημοσίευση: 12.30

Σε πένθος έχει βυθιστεί για ακόμη μία φορά η Πολεμική Αεροπορία αλλά και η χώρα για τον θάνατο του επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου.

Ο επισμηναγός Νικόλαος Βασιλείου που σκοτώθηκε

Ο άτυχος πιλότος, ο οποίος ήταν πατέρας δύο παιδιών, του εκπαιδευτικού αεροσκάφους Τ-2 Buckeye, που κατέπεσε 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης ενώ εκτελούσε ειδική άσκηση, βρέθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Σπάρτη: Έπεσε αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας - Νεκρός ο ένας πιλότος

Ο συγκυβερνήτης του αεροσκάφους διασώθηκε κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου.


«Οι δύο ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500  ωρών» ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, γνωστοποιώντας ότι έχουν οριστεί πραγματογνώμονες για τη διερεύνηση του ατυχήματος.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ο κ. Καμμένος ανέφερε ότι θα κηρυχθεί τριήμερο πένθος στην Πολεμική Αεροπορία.


Η ανακοίνωση του γενικού Επιτελείου Αεροπορίας 

"Την Τρίτη 28 Αυγούστου 2018 και ώρα 08:50 , στο πλαίσιο εκπαίδευσης εκπαιδευτή πτήσεων με αεροσκάφος Τ-2 Buckeye, σε ειδική άσκηση (περιδίνηση), πραγματοποιήθηκε εγκατάλειψη 7 ναυτικά μίλια βόρεια της Σπάρτης, με αποτέλεσμα ο μεν συγκυβερνήτης του αεροσκάφους να διασωθεί κάνοντας χρήση αλεξιπτώτου, ενώ ο κυβερνήτης, Επισμηναγός (Ι) Νικόλαος Βασιλείου, εντοπίσθηκε νεκρός στην περιοχή πτώσης του αεροσκάφους.

Οι δύο (2) Ιπτάμενοι ήταν μεγάλης πτητικής εμπειρίας με γενικό σύνολο περίπου 2.500 ωρών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top