Φιλοπάππου: Η χαμένη αλυσίδα και ο διάλογος με τους ληστές

Ο 25χρονος έπεσε στο κενό υπό την απειλή μαχαιριού

Τρεις σεσημασμένοι ληστές, ηλικίας 17, 25 και 28 ετών είναι οι δράστες της ληστείας στο λόφο του Φιλοπάππου και της ενέδρας θανάτου για τον 25χρονο φοιτητή Νικόλα Μουστάκα.

Φιλοπάππου: Είχε συλληφθεί για ληστεία ο ανήλικος Πακιστανός

Ο διάλογος με τους ληστές και τα τελευταία δραματικά λεπτά 

Ήταν 22:50 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή (24.08.2018) η ΕΛ.ΑΣ. όταν δυο από τους δράστες πλησίασαν το ζευγάρι. Ήταν οι δυο Πακιστανοί εκείνοι που ζήτησαν από τον 25χρονο τσιγάρο. Όταν εκείνος τους είπε πως δεν έχει, εκείνοι έφυγαν. Όμως επέστρεψαν λίγα λεπτά μετά, αυτή τη φορά μαζί με τον 25χρονο Ιρακινό συνεργό τους.

Τη δεύτερη φορά, ζήτησαν από το θύμα λεφτά και τον απείλησαν με μαχαίρι και ένα σπασμένο μπουκάλι. «Δεν έχω τίποτα μαζί μου, δεν έχω λεφτά» φέρεται να τους απάντησε ο άτυχος 25χρονος. Ο ένας από τους δράστες, πήρε από την τσάντα της 23χρονης το κινητό της, 60 ευρώ, το διαβατήριό της και κάρτες ελληνικών και πορτογαλικών τραπεζών.

Η χαμένη αλυσίδα

Όσο ο συνεργός τους έψαχνε την τσάντα της 23χρονης, οι άλλοι δυο δράστες συνέχιζαν με την απειλή μαχαιριού να ζητούν χρήματα από τον 25χρονο. Υπό την απειλή αυτή και προφανώς συνεπεία αυτής, βρέθηκε στον γκρεμό με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του, ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Τόσο στο σημείο της ληστείας όσο και στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο Νικόλας Μουστάκας βρέθηκαν κομμάτια από αλυσίδα που το θύμα φορούσε στο λαιμό του. 

Εκείνο όμως που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμπλοκής πριν από την πτώση είναι το γεγονός πως το θύμα φορούσε και δεύτερη αλυσίδα, η οποία δεν βρέθηκε σε κανένα από τα δυο σημεία. Και γι’ αυτό δεν αποκλείεται, κατά αστυνομικές πηγές, και το ενδεχόμενο ο 25χρονος να σπρώχτηκε από τους ληστές.

Το απόγευμα στον Εισαγγελέα οι δράστες

Το απόγευμα της Παρασκευής οι 3 δράστες αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα για απολογία. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top