Συνεχίζει να καίει η φωτιά στην Ηλεία - Κρίσιμες οι επόμενες ώρες

Δεν κινδυνεύει το χωριό – Kαι δεύτερο πύρινο μέτωπο στην Ηλεία

Πρώτη δημοσίευση 20/08/2018 15:00

Σε εξέλιξη παραμένει η μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή κοντά στο χωριό Δαφνιώτισσα της Ηλείας.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι «η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη, εκτείνεται σε μεγάλο μέτωπο και οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την εξέλιξή της».

Ο κ. Κατσιφάρας τόνισε ότι δεν απειλούνται, προς το παρόν κατοικημένες περιοχές και ο ίδιος, που βρίσκεται στην περιοχή, είναι σε διαρκή επικοινωνία τόσο με το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας από τους οποίους έχει ζητήσει περεταίρω ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Η φωτιά κατακαίει πευκοδάσος και σε συνδυασμό με την γεωγραφία της περιοχής, αλλά και τις καιρικές συνθήκες δυσχεραίνονται οι προσπάθειες κατάσβεσής της.

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Ο Δήμαρχος Ήλιδας, Χρήστος Χριστοδουλόπουλος ανέφερε ότι η μερική εκκένωση που πραγματοποιήθηκε αφορούσε κυρίως άτομα με προβλήματα υγείας.

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

«Κύριο μέλημά μας είναι η φωτιά που καίει σε δασική έκταση να μην απειλήσει την κατοικημένη περιοχή. Υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, τόσο επίγειες όσο και εναέρια μέσα», είπε.

Και πέρσι, την ίδια εποχή είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στην συγκεκριμένη περιοχή, η οποία, όπως σημείωσε ο Δήμαρχος, «είναι ένα δάσος που δεν είχε καεί στις πυρκαγιές του 2007».

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Στο μεταξύ στην περιοχή ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς μετέχουν στην προσπάθεια κατάσβεσης περισσότερα από 30 οχήματα και 100 άνδρες, πεζοπόρα τμήματα, ενώ συνδράμουν από αέρος δύο ελικόπτερα, ένα αεροσκάφος και αναμένονται άλλα δύο καναντέρ. Τις προσπάθειες κατάσβεσης συντονίζουν ο υποστράτηγος της Πυροσβεστική, Κώστας Κυριακόπουλος, σε συνεργασία με τον Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Πύραρχο, Γιάννη Καραμαλίκη.

Φωτιά Αμαλιάδα

ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΥΡΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΓΕΡΑΚΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΗΨΗ

Δεύτερη πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην Ηλεία μεταξύ των περιοχών Γεράκι και Ανάληψη.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρο και 3 ελικόπτερα.

ΔΕΙΤΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΑΦΝΙΩΤΙΣΣΑ

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα

Πυρκαγιά Δαφνιώτισσα
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top