Γυναίκες "έλουσαν" με baby oil εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου

Ξέφραγο αμπέλι το κτίριο

Γυναίκες "έλουσαν" με λάδι εκθέματα του Βυζαντινού Μουσείου. Τι κι αν είχαν βάρδια 20 φύλακες; Κανείς δεν πήρε χαμπάρι τι συνέβαινε.

Για περισσότερο από μία ώρα οι δύο γυναίκες μπαινόβγαιναν στις αίθουσες του μουσείου και ράντιζαν με baby oil τα εκθέματα. Όταν ολοκλήρωσαν το έργο τους αποχώρησαν χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό. Το κατάλαβαν όλοι την επόμενη μέρα όταν το λάδι είχε απλώσει και είχε προκαλέσει μεγάλες φθορές στα σπάνια αντικείμενα.

Πέρασαν δυόμισι εβδομάδες για να διατάξει ΕΔΕ το Υπουργείο πολιτισμού και να ζητήσει εξηγήσεις από τους 20 φύλακες οι οποίοι στη βάρδια τους δεν είδαν τίποτα.

Οι δύο εύσωμες γυναίκες όπως κατέγραψαν οι κάμερες έλουσαν με λάδι ψηφιδωτά δάπεδα, βυζαντινές εικόνες και μαρμάρινες επιγραφές.

Τη μεγαλύτερη καταστροφή προκάλεσαν σε έναν ξύλινο Σταυρό, σύμβολο της κοπτικής τέχνης των χριστιανών της Αιγύπτου. Οι συντηρητές προσπαθούν να τον διασώσουν.

Την υπόθεση ερευνά η Ασφάλεια. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που τα μουσεία μας αποδεικνύονται ξεφραγα αμπέλια. Λίγους μήνες πριν Νιγηριανή ψέκασε με λάδι 11 επιτύμβιες στήλες στο μουσείο της Βεργίνας

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top