Τα ξημερώματα έφυγε από τη Σύρο το Blue Star Paros

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Δείτε το βίντεο που έστειλε αναγνώστρια του star.gr λίγο μετά την πρόσκρουση στο λιμάνι της Σύρου

Στις 02:15 τα ξημερώματα αναχώρησε τελικά από τη Σύρο το Blue Star Paros με 1.131 επιβάτες μετά από το ατύχημα που είχε το απόγευμα του Σαββάτου στο λιμάνι του νησιού. 

Πρόσκρουση του «Blue Star Paros» στο λιμάνι της Σύρου

Video star.gr μετά την πρόσκρουση του Blue Star Paroς στο λιμάνι της Σύρου

Το πλοίο, γύρω στις 19:00 το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τη διάρκεια χειρισμών του απόπλου του, παρασύρθηκε από τους ισχυρούς πλευρικούς ανέμους που έπνεαν εκείνη την ώρα κι έτσι ο δεξιός πρυμναίος καταπέλτης των επιβατών, η ανύψωση του οποίου δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα, προσέκρουσε στο λιμάνι και υπέστη ζημιά. 

Ευτυχώς από την πρόσκρουση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, ενώ 225 από τους 1.356 επιβάτες του πλοίου μετά από αίτημά τους συνέχισαν το ταξίδι τους με το «Νήσος Μύκονος» στις 22:50 το βράδυ. 

Το Blue Star Paros μεταφέρθηκε στο νεώριο και μετά την ολοκλήρωση της προσωρινής επισκευής της ζημιάς και την κατάθεση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, αναχώρησε για Πειραιά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής. 

Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο προερχόμενο από τους λιμένες Μυκόνου και Τήνου με επόμενο και τελικό προορισμό το λιμάνι του Πειραιά.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top