Video star.gr μετά την πρόσκρουση του Blue Star Paroς στο λιμάνι της Σύρου

Υπέστη ζημιά στον καταπέλτη - Ταλαιπωρία για τους επιβάτες

Μεγάλη είναι η ταλαιπωρία για τους 1356 επιβάτες που επέβαιναν στο «Blue Star Paros», το οποίο προσέκρουσε στη μπίντα του λιμένα της Σύρου το απόγευμα του Σαββάτου.

Blue Star Paros

Στο video που μας έστειλαν αναγνώστες του star.gr, βλέπετε τις πρώτες στιγμές μετά την πρόσκρουση.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, με το που έλυσαν οι κάβοι, η πίσω δεξιά πόρτα εισόδου επιβατών του "Blue Star Paros" προσέκρουσε σε μπίντα της κεντρικής προβλήτας, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά (στράβωσε). Καθοριστικό ρόλο για το περιστατικό έπαιξαν και οι πολύ ισχυροί βοριάδες που δυσχέραιναν τις κινήσεις του πλοίου.  

Ευτυχώς όμως δεν τραυματίστηκε κανείς.

Αμέσως διενεργήθηκε επιθεώρηση από κλιμάκιο του Λιμεναρχείου και από εμπειρογνώμονες για να διαπιστωθεί αν είναι αξιόπλοο να ταξιδέψει, δεδομένων και των εξαιρετικά αντίξοων καιρικών συνθηκών.

Πρόσκρουση του «Blue Star Paros» στο λιμάνι της Σύρου

Blue Star Paros

Όπως ανέφεραν στο star.gr επιβάτες του πλοίου, τη στιγμή της πρόσκρουσης δεν την κατάλαβε κανένας.

Blue Star Paros

ΣΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ

Το cyclades24.gr, αναφέρει ότι παρά τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μηχανικούς του πλοίου και κλιμάκιο από το Νεώριο, η ζημιά δεν αποκαταστάθηκε στο σύνολό της ούτως ώστε να αναχωρήσει με ασφάλεια το Blue Star Paros. Έτσι, ρυμουλκήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου Νεωρίου για να ολοκληρωθεί η επισκευή του.

Το πλοίο εκκενώθηκε από επιβάτες ενώ η πλοιοκτήτρια εταιρία ενημέρωσε ότι η βλάβη θα αποκατασταθεί μέσα στο επόμενο διάστημα.

Blue Star Paros

Αυτό αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα να συμβεί αργότερα τη νύχτα.

Το Blue Star Paros εκτελούσε το δρομολόγιο από Μύκονο-Τήνο-Σύρο-Πειραιά με 1.356 επιβάτες, 178 ΙΧ οχήματα, 38 δίκυκλα και 8 φορτηγά.

Blue Star Paros

Blue Star Paros

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top