Από τη Χαλκιδική ξεκίνησε η «μάχη» κατά των αυθαιρέτων

Γκρέμισαν μαντρότοιχο

Η πρώτη κατεδάφιση αυθαιρέτου μετά από την καταστροφή που σημειώθηκε στο Μάτι έγινε στην Χαλκιδική και ξεκίνησε από έναν μαντρότοιχο. 

Συγκεκριμένα, μπουλντόζες και εκσκαφείς γκρέμισαν έναν μαντρότοιχο που έκλεινε την πρόσβαση προς τη θάλασσα στην περιοχή «Γκατζουρέικα», μεταξύ Πολύχρονου και Χανιώτη. 

Την Τετάρτη, οι υπουργοί, Γιώργος Σταθάκης, Παναγιώτης Σκουρλέτης και Σωκράτης Φάμελλος σε κοινή συνέντευξη Τύπου προανήγγειλαν fast track κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε όλη την Ελλάδα. 

Τις επόμενες εβδομάδες οι μπουλντόζες θα ξεκινήσουν δουλειά, ενώ θα γίνει αναδάσωση στις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές. 

Όπως ανακοινώθηκε θα κατεδαφιστούν 2.500 αυθαίρετα σε δασικές περιοχές και 700 σε αιγιαλό για τα οποία έχουν εκδοθεί τελεσίδικες αποφάσεις. 

Στη Χαλκιδική υπηρεσιακοί παράγοντες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης μετά από διαπραγματεύσεις με τους ιδιοκτήτες προχώρησαν στη διάνοιξη διόδου προς την παραλία, κατεδαφίζοντας έναν μαντρότοιχο και απομακρύνοντας δέντρα και κλαδιά. 

Πάντως οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται εδώ και πέντε χρόνια για την έλλειψη πρόσβασης στη θάλασσα στην περιοχή, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν πολίτες και σε αρκετά ακόμα μέρη της χώρας. 
 

Πηγή: Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top