Τεράστιο κύμα αλληλεγγύης στους πυρόπληκτους ακόμη και από πρόσφυγες

Το κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας ξεχειλίζει αγάπη

Συγκινητικό είναι το κύμα αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους στο Μάτι. Το κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας ξεχειλίζει αγάπη, ενώ πίσω από κάθε πακέτο αγάπης και μια τρυφερή ιστορία,

Πρόσφυγες από το Ιράν, από την Αίγυπτο και το Μαρόκο έφεραν ατομικές συσκευασίες με είδη πρώτης ανάγκης σαγιονάρες εσώρουχα, οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες και ένα γράμμα σε κάθε σακουλάκι.

H βοήθειά τους για τους Έλληνες που έχασαν τα πάντα στις φονικές πυρκαγιές συγκλονίζει, όπως και τα γράμματά τους.

«Το όνομα μου είναι Λέιλα, είμαι από το Μαρόκο. Είμαι πολύ λυπημένη με αυτό που συνέβη, ο Θεός προστατεύει όλο τον κόσμο, απλά προσπαθήστε να είστε δίπλα του. Ο Θεός θα είναι δίπλα μας στις δυσκολίες» αναφέρει ένα γράμμα.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ 

Εκεί, στο κλειστό γυμναστήριο Ραφήνας δουλεύουν πυρετωδώς και Αμερικανοί.  Ήρθαν για διακοπές, και έγιναν εθελοντές.

«Ήρθαμε εδώ σήμερα γιατί ακούσαμε πως χρειάζονται βοήθεια με τα ρούχα και τα τρόφιμα, έτσι ήρθαμε εδώ να βοηθήσουμε όπως μπορούμε» δήλωσαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Στην ερώτηση αν υπάρχει κάποια ιστορία που τους άγγιξε περισσότερο, απαντούν:

«Ναι, με μια γυναίκα που ήταν συντετριμμένη. Είναι η μόνη που επέζησε στη γειτονιά της. Επέλεξε διαφορετικό δρόμο από τους γείτονες της και σώθηκε. Οι γείτονες της ήταν μεταξύ των 26 ανθρώπων που κάηκαν στο οικόπεδο».

Στο κλειστό γυμναστήριο οι κούτες είναι γεμάτες με τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα και είναι η έμπρακτη απόδειξη πως όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επλήγησαν από τη φονική πυρκαγιά δεν είναι μόνοι τους, έχουν χιλιάδες άλλους ανθρώπους στο πλευρό τους.

Ανάλογες εικόνες και στο Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα που κάηκε ολοσχερώς. Οι μοναχές κάνουν έκκληση σε όσους θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 69 74 610 470. Από τις 10:00 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top