Πατέρας δίδυμων στο Star: «Πιστεύω ότι είναι τα παιδιά μου στη βάρκα»

Έδωσαν δείγμα DNA και περιμένουν τα αποτελέσματα

Βέβαιος ότι τα κοριτσάκια που  φαίνονται στο βίντεο ότι διασώζονται από τη φωτιά στο Μάτι το βράδυ της Δευτέρας είναι οι κόρες του, είναι ο κ. Γιάννης Φιλιππόπουλος, πατέρας της Σοφίας και της Βασιλικής που αγνοούνται εδώ και τρεις μέρες. 

Μιλώντας στην κάμερα του Star, ο τραγικός πατέρας είπε ότι είναι κατά 99,9% σίγουρος ότι τα δύο κοριτσάκια είναι οι κόρες του από το φούξια σορτσάκι που φαίνεται να φορά το ένα παιδί, από τη διαφορά στο ύψος τους, αλλά και από τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους που φαίνονται στο τελευταίο καρέ. 

«Πιστεύω ότι στο βίντεο είναι τα παιδιά μου. Βλέπω έναν κύριο να τους συμπεριφέρεται πολύ τρυφερά, αλλά δυστυχώς δεν έχει επικοινωνήσει κανείς μαζί μου. Ξέρω ότι στο πρώτο ξεμπάρκο δεν έγινε πλήρης καταγραφή των διασωθέντων γιατί οι άνθρωποι ήθελαν να φύγουν γρήγορα να σώσουν κι άλλους», είπε ο τραγικός πατέρας. 

Τελευταία φορά που είχε νέα από τους γονείς και τα παιδιά του ήταν στις 18:20 το απόγευμα όταν η αδελφή του μίλησε τηλεφωνικά με τους γονείς και της είπαν ότι επειδή έχει πολύ καπνό και ο δρόμος είναι κλειστός θα πήγαιναν προς το λιμάνι του Ματιού. 

«Αν για τα παιδιά μου έχω μια μικρή ελπίδα από το βίντεο, για τη μητέρα μου και τον πατέρα μου δεν έχω καμία. Το αυτοκίνητο βρέθηκε, όχι καμένο και άδειο. Με βαριά καρδιά έδωσα δείγμα DNA για να δούμε αν κάποιος από τους νεκρούς που βρίσκονται στο Σχιστό είναι οι γονείς μου ή τα παιδιά μου», συνέχισε. 

Ο ίδιος εκτίμησε ότι αν τα παιδιά που φαίνονται στο βίντεο είναι τα δικά του δείχνουν αρκετά σοκαρισμένα και ίσως να μην μπορούν να πουν το τηλέφωνο του μπαμπά τους. Ξέρουν όμως τη διεύθυνση του σπιτιού τους και τον ταχυδρομικό κώδικα για να την πουν σε κάποιον ώστε να τα βοηθήσει. 

«Προσπαθώ να είμαι δυνατός για τη γυναίκα μου πρώτα από όλα. Θέλω να πιστεύω ότι είναι κάπου καλά και θα με πάρει κάποιος τηλέφωνο να μου πει “έχω εγώ τα παιδιά σου” ή ότι τα είδε, τα βρήκε και να πάω να τα πάρω. Αυτό θέλω να ελπίζω. Αν κάνω τόσο τραγικό λάθος και τα παιδιά αυτά δεν είναι τα δικά μου και με πάρουν από το νεκροτομείο και μου πουν “ελάτε να θάψετε τα παιδιά σας, τα βρήκαμε και τα αναγνωρίσαμε μετά από ταυτοποίηση DNA” τι να πω… Μέσα σε μισή ώρα έχασα γονείς και παιδιά. Η γυναίκα είναι πάρα πολύ ταραγμένη και δεν είναι σε θέση να πει το οτιδήποτε. Κι εγώ κρατιέμαι για εκείνη», είπε στο Star και στη Βελίκα Καραβάλτσιου. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top