Mπουρίνι στον Βόλο: Πλημμύρες και εγκλωβισμένα αυτοκίνητα

Οι δρόμοι έγιναν «χείμαρροι» από μια καταιγίδα 30 λεπτών

Σοβαρά προβλήματα στον Βόλο από ξαφνικό μπουρίνι

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου ο Βόλος.

Ένα ξαφνικό μπουρίνι που ξεκίνησε περίπου στις 19:30 και κράτησε μισή ώρα, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα και ουρές χιλιομέτρων στους δρόμους οι οποίοι μετατράπηκαν σε «ποτάμια».

Πλημμυρικά φαινόμενα, πτώσεις δέντρων και κλείσιμο δρόμων προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία στον Βόλο, η οποία έπληξε και το δυτικό Πήλιο.

Μάλιστα το μπουρίνι ήταν τόσο ισχυρό που δεν υπήρχε ορατότητα σε απόσταση μεγαλύτερη των δέκα μέτρων, κυρίως από την Αγριά και μέχρι την Άφησσο, όπου δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος σε μήκος πάνω από 25 χιλιόμετρα, από τον κόσμο που εγκατέλειπε τις παραλίες. Τα αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν από τα πολλά νερά στο Μαλάκι, στα Άνω και τα Κάτω Λεχώνια, ενώ στο ύψος του εργοστασίου της ΑΓΕΤ Ηρακλής η παραλιακή του Βόλου έκλεισε παντελώς αφού το νερό ξεπερνούσε το μισό μέτρο.

Μεγάλα προβλήματα και καθυστερήσεις με ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σημειώθηκαν και στο τούνελ του Περιφερειακού του Βόλου, αφού δεν μπορούσε να απορροφήσει όλη την κυκλοφορία των οχημάτων, μετά το κλείσιμο από νερά του δρόμου στο εργοστάσιο τσιμέντων.

Από το Πήλιο, κατέβηκαν χείμαρροι και μικρά ποτάμια με μεγάλες ποσότητες νερού, ενώ σε πολλά σημεία ο δρόμος Βόλου-Αφήσσου υπερκαλυπτόταν από τα ορμητικά νερά. Μέσα στον Βόλο κλαδιά δέντρων έσπασαν και δεκάδες φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Μάλιστα σημειώθηκε και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, καθώς το θερμόμετρο έπεσε κατά 9 βαθμούς. 

Μετά τις 8.30 και με επεμβάσεις συνεργείων του Δήμου Βόλου άρχισαν να καθαρίζονται οι δρόμοι, όπου ήταν εφικτό και καταβάλλονταν προσπάθειες να ανοιχθεί δίοδος προς την θάλασσα , ώστε να απομακρυνθούν τα νερά στο ύψος της ΑΓΕΤ.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top