Αλλάζουν όλα σε λεωφορεία – τρόλεϊ: Είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα

Από σήμερα ξεκινά το νέο μέτρο για να αντιμετωπιστούν οι «τζαμπατζήδες»

Αλλάζουν όλα από σήμερα Δευτέρα στον τρόπο λειτουργίας των λεωφορείων και των τρόλεϊ στην Αθήνα, καθώς η είσοδος των επιβατών θα γίνεται αποκλειστικά από την μπροστινή πόρτα, όπου θα γίνεται ο έλεγχος των εισιτηρίων. 

Την ίδια ώρα θα συνεχίσουν να γίνονται οι γνωστοί έλεγχοι εισιτηρίων από τους αρμόδιους ελεγκτές, κυρίως στις ώρες αιχμής. 

Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΣΑ ελπίζει να μειώσει την εισιτηριοδιαφυγή, η οποία σύμφωνα με εκτιμήσεις αγγίζει το 80% στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ.

Στο πλαίσιο των αλλαγών συγκαταλέγεται η πρόσληψη 65 νέων ελεγκτών, αν και οι εργαζόμενοι έχουν ζητήσει να γίνουν 166 προσλήψεις. 

Σύμφωνα με πληροφορίες τα έσοδα σε λεωφορεία και τρόλεϊ παρουσιάζουν αυξητική τάση, λόγω και του κλεισίματος των πυλών σε μετρό και ηλεκτρικό, καθώς πολλοί επιβάτες είναι μετεπιβιβαζόμενοι. 

Πάντως το μέτρο επιβίβασης σε λεωφορεία και τρόλεϊ μόνο από την μπροστινή πόρτα αντιδρά το Συνδικάτων εργαζομένων, τονίζοντας σε επιστολή τους προς τον πρόεδρο του ΟΑΣΑ ότι θα προκαλέσει καθυστερήσεις στα δρομολόγια και ταλαιπωρία των επιβατών. 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων του STAR με την Πόπη Τσαπανίδου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top