Κύκλωμα βιαστών στη Ρόδο – «Ψάρευαν» σε μπαρ μεθυσμένες τουρίστριες

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τη δράση τους

Σάλος έχει προκληθεί στη Ρόδο από τις αποκαλύψεις για κύκλωμα βιαστών που δρούσε στο νησί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατική», τη Δευτέρα θα απολογηθεί στον εισαγγελέα έναν 24χρονος Σουηδός, ο οποίος κατηγορείται ότι εμπλεκόταν σε ομαδικούς βιασμούς τουριστριών στο νησί. 

Ο νεαρός ήταν υπάλληλος νυχτερινού κέντρου, ο οποίος φέρεται να «ψάρευε» μεθυσμένες τουρίστριες μαζί με συνεργούς του, τις οποίες παρέσυραν και τις βίαζαν. 

Ο 24χρονος εργάζεται στο συγκεκριμένο κέντρο τουλάχιστον τα τελευταία τρία χρόνια και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πήγαινε σε μέρη που σύχναζαν Σκανδιναβοί και τους έπειθε να αγοράζουν βραχιολάκια για απεριόριστη κατανάλωση αλκοόλ. 

Αστυνομικός που κατέθεσε ως μάρτυρας στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, εκτίμησε ότι ο κατηγορούμενος καθιστούσε ανίκανες τις τουρίστριες να αντιδράσουν κατά τη σεξουαλική πράξη, κατά τη διάρκεια της οποίας συμμετείχαν και φίλοι ή γνωστοί του. 

Συγκατηγορούμενοί του είναι ένας αλλοδαπός, γνωστός στις αρχές και ακόμα 9 – 13 άτομα. 

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 24χρονος φέρεται να συμμετείχε στον βιασμό δύο αλλοδαπών γυναικών την 19η και 26η Ιουνίου 2018. 

Η αστυνομία εντόπισε τον δράστη το μεσημέρι της 28ης Ιουνίου, τον προσήγαγε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, όπου και αναγνωρίστηκε από τη μία από τις δύο γυναίκες. 

Η έρευνα ξεκίνησε όταν μια 19χρονη Σουηδέζα κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού. Όπως κατέθεσε στην αστυνομία αναχώρησε μόνη της τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου από νυχτερινό κέντρο γιατί δεν αισθανόταν καλά, περπάτησε, έφτασε σε μια παραλία και κάθισε μόνη της. Λίγο αργότερα την πλησίασε ένας άνδρας, την ρώτησε αν είναι καλά κι εκείνη του απάντησε αρνητικά και άρχισε να περπατά στην παραλία. 

Εκείνος εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ήταν μεθυσμένη και την βίασε, ενώ μετά ειδοποίησε και άλλους που ασέλγησαν σε βάρος της και την βίασαν ομαδικά. 

Η δεύτερη καταγγελία ήρθε λίγες μέρες αργότερα από 18χρονη, η οποία είπε ότι διασκέδαζε με δυο φίλες της και φεύγοντας από το νυχτερινό κέντρο διαπίστωσε ότι δεν είχε το κινητό της τηλέφωνο. 

Άρχισε να το ψάχνει και κατέληξε στην ίδια παραλία με την προηγούμενη κοπέλα. Εκεί την πλησίασαν επτά με οχτώ άνδρες, που την έβαλαν ανάμεσά τους, την έριξαν στην άμμο και τη βίασαν. 

Ο 24χρονος υποστήριξε ότι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες έχει έρθει σε συνουσία με 15 περίπου Σκανδιναβές, με τη συναίνεσή τους. Όσο για τις δύο γυναίκες που τον κατηγορούν για βιασμό, είπε ότι με τη μεν πρώτη έκαναν έρωτα με τη θέλησή της, ενώ η δεύτερη συμπεριφερόταν ως «πόρνη» στο νυχτερινό κέντρο που διασκέδαζε και φιλιόταν με πολλούς άνδρες. 

Ο νεαρός κατηγορείται επίσης και για απόπειρα κλοπής εις βάρος διευθυντή ξενοδοχείου του νησιού στις 10 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς βρέθηκε δακτυλικό του αποτύπωμα στο σημείο της κλοπής. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top