Μεγάλη επιχείρηση: Βρέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και 93.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών

Στη σύλληψη 24 ατόμων, ηλικίας από 20 – 71 ετών προχώρησε η αστυνομία κατά τη διάρκεια μεγάλης επιχείρησης σε καταυλισμούς Ρομά για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε ναρκωτικά. 

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών1

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, η οργάνωση είχε έδρα σε καταυλισμούς στις περιοχές Αγίας Σωτήρα και Αυλίζα Αχαρνών, ενώ η επιχείρηση επεκτάθηκε στη Βούλα, το Μαρούσι, τη Νίκαια, το Κορωπί και την Πάτρα με συμμετοχή της ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ και της ΔΙΑΣ.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών2

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και για παραβάσεις που αφορούν στους νόμους περί ναρκωτικών και όπλων. 

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών3

Η δικογραφία περιλαμβάνει άλλα επτά άτομα, ηλικίας 19 – 42 ετών, που κατηγορούνται για διάφορα συναφή εγκλήματα. 

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

•    847,2 γραμμάρια ηρωίνης,
•    486,2 γραμμάρια κοκαΐνης,
•    10.762 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
•    1.113 ναρκωτικά δισκία,
•    τέσσερα πιστολιά και περίστροφο,
•    δύο χειροβομβίδες αμυντικού τύπου,
•    τρεις κυνηγητικές καραμπίνες,
•    δυο αεροβόλα όπλα,
•    εκατόν είκοσι τέσσερα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
•    το χρηματικό ποσό των 93.270 ευρώ,
•    επτά Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
•    τέσσερις πλάστες σφραγίδες ιατρών,
•    δεκαοκτώ ζυγαριές ακρίβειας και
•    διάφορα κοσμήματα.

Πώς δρούσε η εγκληματική οργάνωση

Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν από δύο υποομάδες με στενή σχέση και κοινά μέλη.

Η πρώτη υποομάδα δραστηριοποιούνταν κυρίως εντός των καταυλισμών της Αυλίζας και της Αγίας Σωτήρας και διέθετε σφιχτή οργάνωση και ιεραρχία, διακριτούς ρόλους και εφάρμοζε σε μέγιστο βαθμό κανόνες επικοινωνίας, με σκοπό να καθίσταται ιδιαίτερα δυσχερής ο εντοπισμός και η εξάρθρωση της.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών4

Η εν λόγω ομάδα διέθετε σπίτια, ως καβάντζες, στα οποία αποθήκευαν τα ναρκωτικά άτομα, τα οποία είχαν αναλάβει το συγκεκριμένο ρόλο στην οργάνωση. Τα ίδια μέλη ήταν υπεύθυνα για τον τεμαχισμό και το μοίρασμα των ναρκωτικών σε άλλα μέλη της οργάνωσης, τα οποία στην συνέχεια αναλάμβαναν την υποχρέωση της μεταφοράς και παράδοσης.

Η διάθεση των ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη, κοκαΐνη και ακατέργαστη κάνναβη), πραγματοποιούνταν κυρίως από σπίτι, το οποίο έδινε τη δυνατότητα στα μέλη της οργάνωσης να έχουν τον πλήρη οπτικό έλεγχο της ευρύτερης περιοχής, λόγω υψομετρικής διαφοράς, και να ενημερώνουν τα υπόλοιπα μέλη για τυχόν προσέγγιση του σημείου από αστυνομικές δυνάμεις.

Στην ίδια οικία μεταφερόταν οι απαραίτητες ποσότητες ναρκωτικών, πολλές φορές στη διάρκεια της ίδιας ημέρας, ανάλογα με την προσέλευση τοξικοεξαρτημένων ατόμων, ενώ είχε διαμορφωθεί κατάλληλος χώρος δίπλα σε αυτήν, προκειμένου να προβαίνουν στην άμεση χρήση των ναρκωτικών ουσιών που προμηθεύονταν.

Εξάρθρωση κυκλώματος ναρκωτικών5

Επιπλέον, η δραστηριότητα της οργάνωσης επεκτείνονταν και στον τομέα διάθεσης ναρκωτικών χαπιών, για την προμήθεια των οποίων είχε στρατολογηθεί τοξικοεξαρτημένο άτομο, το οποίο προμηθευόταν παράνομα ποσότητες ναρκωτικών χαπιών έναντι αυξημένου τιμήματος ή μέσω πλαστών συνταγών, τα οποία και παρέδιδε στην εγκληματική οργάνωση παίρνοντας ως αντάλλαγμα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης.

Η δεύτερη υποομάδα είχε ως αρχηγό αλλοδαπό και η δράση της επεκτεινόταν και εκτός Δυτικής Αττικής, τόσο στην περιοχή της Νίκαιας, όσο και στην περιοχή του Αμαρουσίου.

Επίσης, διέθετε δύο σπίτια – καβάντζες στα οποία διέμεναν άτομα με διττό ρόλο τόσο του φύλακα όσο και του μεταφορέα – διακινητή, οι οικίες αυτές βρισκόταν σε διαφορετικές περιοχές της Αττικής και με μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top