Ερείπια και μπάζα άφησε πίσω της η «Νεφέλη» - Εικόνες καταστροφής

Από το Σαββατοκύριακο το καλοκαίρι επιστρέφει

Ερείπια, μπάζα και απελπισμένους ανθρώπους άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία «Νεφέλη» που σάρωσε όλη τη χώρα προκαλώντας πλημμύρες και μεγάλες καταστροφές.

Τελευταίο της «θύμα» οι νομοί της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας όπου ξεριζώθηκαν ακόμα και πισίνες ξενοδοχείων.

Στα Βρασνά της Θεσσαλονίκης, σπίτια ισοπεδώθηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, αυτοκίνητα θάφτηκαν στη λάσπη και δρόμοι έγιναν… κομμάτια.

Οι εικόνες θυμίζουν χτύπημα του Εγκέλαδου και όχι της κακοκαιρίας. Σε κάποια σπίτια τοίχοι άνοιξαν στα δυο, με τα κουφώματα να κρέμονται.

Ο δρόμος που ήτανε γνωστός στα Νέα Βρασνά ως Τιτανικός, δεν υπάρχει πια, βυθίστηκε. Η γη έσκασε στα δύο και μοναδικό απομεινάρι ο αγωγός ομβρίων υδάτων ο οποίος αποδείχτηκε πολύ λίγος,  πολύ αδύνατος για να συγκρατήσει την ορμή του χειμάρρου.

Ερείπια και μπάζα είναι ό,τι απέμεινε και από νεόκτιστο ξενοδοχείο της παραλίας. Από την ορμή του νερού, το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να γκρεμιστούν τοιχία, πλακόστρωτα, ακόμα και η πισίνα, που πλέον   μοιάζει να αιωρείται.

Στα Βρασνά και στον Σταυρό η πυροσβεστική, μέσα σε δύο μόλις ώρες, δέχθηκε πάνω από 200 κλήσεις για άντληση υδάτων, ενώ επιχείρησε διασώσεις 28 ατόμων. Ανάμεσά τους μια έγκυος και ένα βρέφος μόλις 10 μηνών που κινδύνευσαν.

ΒΟΥΛΙΑΞΕ ΣΤΗ ΛΑΣΠΗ Η ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

Οι ουρανοί άνοιξαν και στη Χρυσούπολη Καβάλας,με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι. Η πυροσβεστική , δέχτηκε πάνω από 120 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και απεγκλωβισμούς, χωρίς,  ευτυχώς, να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές.

H «ΝΕΦΕΛΗ» ΦΕΥΓΕΙ, ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΑΝΑΡΧΕΤΑΙ

Από αύριο και μέχρι την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρκετά καλός, μόνο τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες ,στις πιο ορεινές περιοχές τις ηπειρωτικής Ελλάδας θα έχουμε τοπικές μπόρες και λίγες παροδικές καταιγίδες.

Από την Κυριακή και μετά ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε και πάλι το καλοκαίρι καθώς επιστρέφουν τα 30αρια.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top