«Γράψε ένα τηλέφωνο, πάρε την Αμαλία»

Τα τελευταία λόγια του «νονού» που εκτελέστηκε στο Παλαιό Φάληρο

Τουλάχιστον 60 κάλυκες περισυνέλλεξαν οι αστυνομικοί στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων στο Παλαιό Φάληρο, όπου την Τετάρτη εκτελέστηκε εν ψυχρώ ο 45χρονος «νονός της νύχτας», Μανώλης Καραγιάννης. 

Διαβάστε επίσης: Μια ξανθιά το «δόλωμα» για την εκτέλεση στο Παλαιό Φάληρο

«Γράψε ένα τηλέφωνο. Πάρε την Αμαλία», ήταν τα τελευταία λόγια του 45χρονου, γνωστός στα κυκλώματα της νύχτας ως «Καράφλας» ή «Σαμπρέλας», την ώρα που κείτονταν αιμόφυρτος στον δρόμο, γαζωμένος από καλάσνικοφ κι ένα 45άρι όπλο. 

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί κάνουν λόγο για μια ακόμα πράξη στον πόλεμο που έχει ξεσπάσει στους κόλπους της ελληνικής μαφίας, καθώς μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο έχουν εκτελεστεί τέσσερα αρχηγικά της μέλη, ο Βασίλης Γρίβας, ο Βασίλης Στεφανάκος, ο Γιώργος Λίτσας και τώρα ο Μανώλης Καραγιάννης. Στον πόλεμο αυτό μάλιστα εντάσσουν οι αστυνομικοί και τη δολοφονία του συνταξιούχου ΕΚΑΜίτη, Σπύρου Παπαχρήστου τον περασμένο Μάιο σε ταβέρνα στην Κάντζα. 

Η ενέδρα θανάτου από τέσσερις τουλάχιστον εκτελεστές στήθηκε στις 09:30 το πρωί της Τετάρτης. Οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα τους, το οποίο επισκεπτόταν μια ξανθιά γυναίκα που μένει στην περιοχή. 

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί έχουν μια καθαρή εικόνα του ακάλυπτου εκτελεστή με το καλάσνικοφ από κάμερα ασφαλείας που κατέγραψε τη στιγμή που διέφευγε με τον συνεργό του με μια μοτοσικλέτα. 

Μέσα από τις τράπεζες δεδομένων αναζητούν υπόπτους που του μοιάζουν, ώστε να καταφέρουν να τον συλλάβουν. 

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών βρίσκεται επίσης και η γεμιστήρα του καλάσνικοφ που βρέθηκε δίπλα στον 45χρονο και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια, προς αναζήτηση αποτυπωμάτων και DNA. 

Αξιωματικοί της Αστυνομίας αναφέρουν ότι ο 45χρονος διατηρούσε ένα άτυπο γραφείο «ενοικιαζόμενων» εκτελεστών, ενώ είχε και στο παρελθόν δεχθεί δολοφονική επίθεση μέσα στις φυλακές, όπου κρατείτο από δύο υπηκόους Αλβανίας κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, οι οποίοι  είχαν κατηγορηθεί ως ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. 

Σε βάρος του επίσης εκκρεμούσε στο παρελθόν συμβόλαιο θανάτου 50.000 ευρώ, που θα εκτελούσε 35χρονος «ενοικιαζόμενος» εκτελεστής από την Αλβανία, ο οποίος είχε συλληφθεί το 2014.

Από το 2008 ο Καραγιάννης βρισκόταν σε αιματηρή διαμάχη με τους έγκλειστους πρωταγωνιστές της απαγωγής Παναγόπουλου και του αρχηγού της ομάδας του Χαϊδαρίου, με αφορμή τις «επεκτατικές» βλέψεις της ομάδας του σε καταστήματα που ανήκαν στη δική του περιοχή ελέγχου. 

Την τελευταία 10ετία, αυτός ο «πόλεμος» έχει τουλάχιστον 15 νεκρούς, ενώ έχουν αποτραπεί οκτώ συμβόλαια θανάτου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top